Heracles Almelo speelt in de zesde ronde van de Keuken Kampioen Divisie thuis tegen VVV-Venlo.

Het eerste duel betrof een wedstrijd in de Eerste Divisie. Heracles won op 24 september 1967 aan de Bornsestraat met 3-0. Beide ploegen zouden elkaar vanaf begin jaren zeventig met grote regelmaat treffen. De grootste zege werd geboekt op 21 november 1982. Ype Hamming, Jan van Staa, Paul Davies en Rob Poell namen de Almelose treffers voor hun rekening. Frank Verbeek scoorde namens de Limburgers: 4-1.

Beide ploegen promoveerden in het seizoen 1984-1985 waardoor op 13 november 1985 het eerste treffen in de Eredivisie op de rol stond. De Venlose club pakte de zege dankzij de doelpunten van Frank Verbeek en Ger van Rosmalen. Heracles Almelo degradeerde dat seizoen en VVV volgde in 1989.

VVV boekte vervolgens een aantal goede resultaten in Almelo met als uitschieter een 0-4 op 26 juni 1994. Heracles nam op 17 december van dat jaar met 4-2 revanche. Klaas Vink nam alle Almelose treffers voor zijn rekening. Gerald Sibon scoorde de Limburgse goals. Het laatste duel in de Eerste Divisie vond plaats op 6 mei 2005. De 2-0 kwam tot stand dankzij twee doelpunten van Gertjan Tamerus.

De periode 2005-2022 leverde nog een aantal Eredivisieduels op en daarin werd er af en toe flink op los gescoord. Op 2 december 2011 werd het een wervelende 7-0 dankzij de treffers van Glynor Plet (2x), Marko Vejinovic (2x), Kwame Quansah, Everton Ramos da Silva en Samuel Armenteros. De editie van 9 november 2019 ging met 6-1 de boeken in. Cyriel Dessers (3x), Alexander Merkel, Silvester van der Water en Mauro Junior namen de Almelose treffers voor hun rekening. Peter van Ooijen scoorde de Venlose treffer.

Het laatste duel tussen beide ploegen werd gespeeld op 1 mei 2021. Heracles Almelo won met 4-0 dankzij drie treffers van Sinan Bakis en een doelpunt van Rai Vloet.