Heracles Almelo heeft de eerste nederlaag van het seizoen moeten slikken. Het uitduel tegen Jong Ajax eindigde in 4-0. Lorenzo Lucca (2x) en Donny Warmerdam (2x) namen de treffers v oor hun rekening.

De formatie van John Lammers had het moeilijk op De Toekomst. Jong Ajax kreeg na een kwartier spelen de eerste kans. Michael Brouwer pareerde de inzet van Kristian Hlynsson. Een minuut later nam Francisco Conceiçao het Almelose doel onder vuur na een korte rush en mikte daarbij naast.

Heracles Almelo kreeg na 26 minuten de eerste mogelijkheid. Het schot van Emil Hansson ging echter naast. Daarna was het de beurt aan de thuisclub. Michael Brouwer stopte in de 27ste minuut een inzet van Francisco Conceiçao en had drie minuten later het geluk dat een schot van Christian Rasmussen rakelings naast ging.

Jong Ajax bleef de regie voeren maar de schoten van Sergio Conceiçao en Sontje Hansen misten de nodige precisie. Heracles Almelo kreeg in de 43ste minuut ineens een dot van een kans maar Anas Ouahim mikte slordig over. Michael Brouwer pareerde in de 45ste minuut nog een inzet van Christian Rasmussen maar werd op slag van rust vanuit een kluts geklopt door een inzet van Lorenzo Lucca.

Het scheelde weinig of luttele seconden na de rust was het al 2-0 geworden. Michael Brouwer redde katachtig op een inzet van Lorenzo Lucca. De Italiaan kreeg in de 53ste minuut een volgende mogelijkheid maar mikte deze keer over. Vier minuten later was het wel raak. Lorenzo Lucca mikte raak in de verre hoek.

Heracles Almelo probeerde meer grip op het duel te krijgen. Het veldspel was echter niet accuraat waardoor de kansen uitbleven. In de 73ste minuut diende zich er een aan. Het schot van Anas Ouahim werd door Tom de Graaff gepareerd. Jong Ajax kwam enkele seconden later op 3-0 dankzij Donny Warmerdam. Zeven minuten later viel de 4-0 uit een counter waarbij Donny Warmerdam als eindstation diende. Het duel ging daarmee als de spreekwoordelijke nachtkaars uit.