Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen MVV een punt overgehouden. De gasten leken lange tijd op de winst af te stevenen maar twee doelpunten van Emil Hansson,leverden een eindstand van 2-2 op.

De formatie van John Lammers probeerde het initiatief te pakken maar het was MVV dat na vijf minuten met een waarschuwing kwam. Sven Blummel trof doel maar zag zijn goal niet doorgaan wegens buitenspel. Heracles Almelo kreeg daarna kansen. Lucas Schoofs mikte na tien minuten over en in de vijftiende minuut moest Romain Matthys twee keer in actie komen. Eerst pareerde hij een inzet van Emil Hansson en daarna een schot van Abed Nankishi. MVV verstopte zich niet en kwam in de negentiende minuut op voorsprong door een geplaatst schot van Jarne Steuckers.

Heracles Almelo ging daarna op jacht naar de gelijkmaker maar de Maastrichtse defensie gaf weinig weg. Emil Hansson schoot in de 26ste minuut naast en vervolgens duurde het tot de blessuretijd van de eerste helft voordat de grootste kans zich aandiende. Een vrije trap van Marko Vejinovic belandde op het hoofd van Samuel Armenteros maar Romain Matthys redde fraai.

De eerste kans in de tweede helft diende zich aan in de vijftigste minuut. Anas Ouahim speelde zijn tegenstander met een mooie beweging uit en stuitte vervolgens op Romain Matthys. MVV was vijf minuten later dichtbij de 0-2. Michael Brouwer wist Koen Kostons van het scoren af te houden. Tien minuten later was het wel raak. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Nicky Souren en hij trof doel met een geplaatst schot.

Thomas Bruns en Rigino Cicilia moesten Heracles Almelo van nieuwe impulsen voorzien. De volgende kans diende zich aan in de 68ste minuut toen Justin Hoogma uit een corner bij de tweede paal hoog over mikte. Vier minuten later kwam Heracles Almelo op 1-2 toen Emil Hansson de bal wist binnen te prikken.

John Lammers bracht nog drie verse krachten voor de slotfase: Sem Scheperman, Sylian Mokono en Heritier Deyonge.. Laatstgenoemde maakte zijn debuut en was in de 86ste minuut dichtbij een treffer. Het schot ging net naast. Heracles Almelo bleef echter druk op de ketel houden en twee minuten in blessuretijd viel de 2-2. Het schot van Emil Hansson verdween met een fraaie krul in de verre hoek.