Orestis Kiomourtzoglou maakt een transfer naar de Schotse club Heart of Midlothian FC. De Grieks/Duitse middenvelder tekent in Edinburgh een contract voor 3 seizoenen tot de zomer van 2025. De Schotse club eindigde vorig seizoen derde in de Schotse competitie achter Celtic FC en Rangers FC. Heart of Midlothian FC is tevens komend seizoen actief in de groepsfase van de Conference League.

Kiomourtzoglou kwam in de zomer van 2019 over van SpVgg Unterhaching, uitkomend op het derde niveau van Duitsland. De middenvelder kwam in totaal 83 officiële wedstrijden in actie in het shirt van Heracles Almelo. Hij scoorde daarin vier keer en gaf een assist. In zijn eerste seizoen leverden zijn prestaties hem een plek op in de selectie van Duitsland onder 21. In februari 2020 werd zijn contract zelfs opengebroken tot de zomer van 2023 met daarin een optie voor nog een seizoen.

Technisch directeur Nico Jan Hoogma: “Orestis werd drie jaar geleden opgepikt vanuit het derde niveau van Duitsland en hij heeft zich hier ontwikkeld tot een goede speler en zelfs Duits jeugdinternational. Wij vinden het jammer dat Orestis vertrekt, maar hij wilde deze stap graag maken en hij kon voor een gelimiteerde transfersom vertrekken. We wensen hem uiteraard veel succes in Edinburgh.” 

Kiomourtzoglou zelf kijkt met een goed gevoel terug. “Ik heb hier veel mooie mensen leren kennen en een mooie tijd gehad. Ik ben hier gegroeid als speler en als mens. Ik ga nu weg, maar ik blijf verbonden met de club en de mensen. Heracles is voor mij na Unterhaching een fantastische stap geweest en ben nu klaar voor een volgende stap. Ik bedank de supporters voor de steun, ook dankzij hen heb ik me altijd thuis gevoeld. Ik wens de club succes dit seizoen en ben er zeker van dat Heracles volgend jaar weer in de Eredivisie speelt.”