Heracles Almelo speelt in de vierde ronde van de Keuken Kampioen Divisie thuis tegen MVV Maastricht.

Beide ploegen troffen elkaar regelmatig op het een na hoogste niveau. De wedstrijd van 1 mei 1977 eindigde in 0-0 en op 4 december van dat jaar werd het 3-1 door de treffers van Gieke van Dijk, Ton van Duiven en een eigen doelpunt van Leo Kerstges. Johan Dijkstra scoorde namens de bezoekers in het goede doel.

MVV pakte op 26 november 1982 de zege dankzij de treffers van Adri van Staveren en Marcel Adam en daarna ging het de Limburgers lange tijd voor de wind in Almelo. Heracles wist pas op 10 juni 1995 weer te winnen: 3-2. De Maastrichtenaren kwamen op 0-2 dankzij de doelpunten van Sjoerd Sanders en Maurice Hofman. Heracles kwam sterk terug dankzij twee treffers van Folkert Velten en een benutte strafschop van Hendrie Krüzen.

De laatste zes thuiswedstrijden leverden vijf zeges op. De reeks ging van start op 24 mei 2000. Robert van der Weert opende namens MVV de score maar nog voor de rust was de schade gerepareerd dankzij Arjan Vermeulen, Erwin Looms en Rik Platvoet. De bezoekers moesten het duel met tien man uitspelen omdat Michel Vonk in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg.

De editie van 29 september 2001 werd gewonnen door MVV. Heracles Almelo kwam op voorsprong dankzij een penalty van Roy Stroeve. Wasiu Taiwo en Cédric van der Elst scoorden daarna namens de bezoekers. Op 4 oktober 2002 stond er na negentig minuten een 3-1 op het scorebord. Marnix Smit, Roel Buikema en Mark Looms troffen het doel voor Heracles Almelo. John Mutsaers nam het Limburgse doelpunt voor zijn rekening.

Heracles Almelo won op 3 oktober 2003 met 2-0. Beide doelpunten kwamen pas in de slotfase tot stand dankzij Mark Looms (87ste minuut) en Yuri Rose (90ste minuut). Op 29 oktober 2004 werd MVV met 5-1 naar huis gestuurd. Gertjan Tamerus, Nico-Jan Hoogma, Jeffrey de Visscher en Remon de Vries namen de treffers voor hun rekening en de vijfde goal was een eigen doelpunt van Lorenzo Wouter. Ibad Muhamadu scoorde namens MVV.