Daags na de overwinning op Jong PSV (0-3) namen de reserves van Heracles Almelo het op tegen de wisselspelers van SC Cambuur. Op Erve Asito eindigde het duel onbeslist: 2-2.

Met een zomerse temperatuur op de thermometer begon de wedstrijd stroef van beide kanten. Na tien minuten werd de wedstrijd plotseling opengebroken door een fraaie treffer van Jamie Jacobs. De middenvelder van SC Cambuur zette de bezoekers uit Leeuwarden op voorsprong door van twintig meter via de binnenkant van de paal doelman Koen Bucker te verschalken.

Het antwoord van Heracles Almelo liet niet lang op zich wachten. Elias Sierra stormde af op Cambuur-doelman Robbin Ruiter en probeerde hem te omspelen. Dat mislukte, maar Abed Nankishi liep slim mee en was er razendsnel bij om de afvallende bal op te pikken en in het doel te schieten: 1-1. Een dag na zijn officiële debuut voor Heracles Almelo prikte de huurling van Werder Bremen zo zijn eerste officieuze treffer binnen.

Na een half uur spelen werd het spel tijdelijk stilgelegd wegens een blessure van Koen Bucker. De doelman leek zijn vinger uit de kom te hebben en moest tijdelijk worden vervangen door Robin Jalving. Gelukkig kon Bucker na een behandeling buiten de lijnen na een kleine tien minuten het veld weer betreden.

Bucker had immers vlak na zijn rentree binnen de lijnen een uitstekende ingreep in huis. Sekou Sylla brak door en leek de doelman te omspelen, maar Bucker greep uitstekend in.

Op slag van rust kwam Heracles Almelo op voorsprong. Elias Sierra brak door de verdediging en wist met een ongenadig hard schot Robbin Ruiter te passeren: 2-1.

SC Cambuur komt langszij in de tweede helft

In de tweede helft was het tijd voor twee nieuwe namen. Melih Ibrahimoglu en Bilal Basaçikoglu betraden het veld en vervingen Rigino Cicilia en Thomas Bruns. De tweede helft ging evenals de eerste helft vrij tam van start. Met een uur spelen op de klok was invaller Ibrahimoglu dichtbij de derde Almelose treffer. Zijn inzet scheerde helaas langs de verkeerde kant van de paal.

Enkele minuten later wisten de Leeuwarder wél te scoren. Tom van der Werff, invaller aan de zijde van SC Cambuur, wist Koen Bucker te passeren en zette zo de gelijkmakende 2-2 op het scorebord.

Het spel bleef in evenwicht, al waren het de bezoekers die het dichtstbij de overwinning kwamen. Sam Hendriks brak door en kwam oog-in-oog te staan met Bucker, maar de doelman van Heracles Almelo was hem de baas en keerde zijn inzet.

Ondanks enkele speldenprikjes van beide kanten werd er in de slotfase van de wedstrijd niet meer gescoord en bleef de gelijke stand op het scorebord staan: 2-2.

Heracles Almelo – SC Cambuur 2-2
‘10 – Jamie Jacobs | 0-1
‘15 – Abed Nankishi | 1-1
‘44 – Elias Sierra | 2-1
‘63 – Tom van der Werff | 2-2

Opstelling Heracles Almelo: Bucker, Mokono, Rente (25. Olde Keizer), Les, Deyonge, Sierra, Bruns (45. Ibrahimoglu), Scheperman, Lunding (57. Besselink), Cicilia (45. Basaçikoglu), Nankishi

Opstelling SC Cambuur: Ruiter, Ter Heide, Mac-Intosch, Van Wermeskerken, Smand, Jacobs, Breij, Balk, Sylla, Boere, Sambissa

Foto’s: NESimages.nl