Heracles Almelo heeft de derde zege van het seizoen binnen. Jong PSV werd op de Herdgang met 0-3 verslagen. Lucas Schoofs, Anas Ouahim en Emil Hansson namen de treffers voor hun rekening. Michael Brouwer stopte in de blessuretijd nog een strafschop.

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor Samuel Armenteros. Het schot in de zevende minuut werd gepareerd door Kjell Peersman en na twintig minuten schoof hij op aangeven van Navajo Bakboord net naast. Heracles Almelo kwam in de 24ste minuut op voorsprong. Een lage voorzet van Nikolai Laursen werd door Lucas Schoofs keurig afgerond.

Jong PSV zorgde voor enige dreiging en in de 28se minuut volgde er een mogelijkheid. Het schot van Mohamed Nassoh ging over het doel. Het laatste kwartier van de eerste helft leverde geen uitgespeelde kansen op.

Heracles Almelo startte de tweede helft met Thomas Bruns en Marco Rente. De eerste kans diende zich na amper een minuut aan door een fout in de defensie van Jong PSV. Samuel Armenteros kon de bal net niet over de uitgelopen Kjell Peersman krijgen. Vier minuten later was het wel raak. Anas Ouahim slalomde door de vijandelijke defensie en rondde keurig af.

De formatie van John Lammers ging rustig verder en na een uur spelen viel de 0-3. De voorzet van Nikolai Laursen werd door Emil Hansson afgemaakt met een droge schuiver. Heracles Almelo had de zaak onder controle en ruim een kwartier voor tijd was het tijd voor het debuut van Abed Nankishi. Het duel leek als een nachtkaars uit te gaan maar twee minuten in blessuretijd ging de bal nog op de stip. Michael Brouwer stopte de strafschop van Dante Sealy op prachtige wijze.