Heracles Almelo boekte maandagavond haar derde overwinning op rij. Op PSV Campus De Herdgang won de ploeg van John Lammers met 0-3 van Jong PSV. Na afloop sprak Heracles TV met Emil Hansson, die een doelpunt maakte én afgelopen week vader werd van Sofia Hansson.

‘Dit is de mooiste week van mijn leven’, zegt Hansson met een grote glimlach op zijn gezicht. ‘Gelukkig gaat het goed met mijn dochter. Ze slaapt veel, eet veel en huilt een beetje haha.’

De geboorte van dochter Sofia betekende een bijzondere, maar ook pittige week voor Hansson. ‘In de nacht van donderdag op vrijdag werd ze geboren en heb ik amper geslapen. Vrijdag heb ik niet getraind, maar ik wilde graag de wedstrijd spelen. Mijn vriendin heeft me ook wel een beetje laten slapen, dus ik heb wel mijn rust kunnen pakken. Maar in de laatste twintig minuten was mijn energie wel op.’

De wedstrijd tegen Jong PSV was wederom een productieve voor de Almeloërs. Voor de derde keer op rij scoorde de ploeg minimaal drie keer. Hansson was weer belangrijk en maakte de derde treffer op aangeven van Nikolai Laursen. In de vorige wedstrijd (0-3 winst tegen Jong FC Utrecht) was deze Scandinavische connectie ook in bloedvorm. ‘Ik weet waar ik moet zijn als Nikolai de bal heeft. Vandaag gaf hij een fantastische bal en dan is het voor mij een kwestie van de bal binnenschieten. Aanvallend zijn we sterk en creëren we veel. We zijn goed bezig’, aldus Hansson.

Massale steun van de supporters

Op PSV Campus De Herdgang werd Heracles Almelo wederom gesteund door een uitverkocht uitvak. Liefst 400 Heraclieden maakten de reis naar Eindhoven om de ploeg te steunen. ‘Het publiek is top’, vindt Hansson. ‘Zonder de supporters zouden we het niet kunnen doen.’

De driepunter in Eindhoven betekende de derde zege op rij en een uitstekende seizoenstart voor Heracles Almelo. ‘Maar het blijven maar drie wedstrijden. We moeten door.’

Te beginnen maandag 29 augustus als Heracles Almelo het in eigen huis opneemt tegen MVV Maastricht. Emil Hansson kijkt al uit naar die wedstrijd. ‘Het is leuk om weer in eigen huis te voetballen. Een boodschap voor de mensen die hun seizoenkaart nog niet hebben verlengd? Verlengen!’

Bekijk het hele interview met Emil Hansson bij Heracles TV