Heracles Almelo speelt in de derde ronde van de Keuken Kampioen Divisie uit tegen Jong PSV. Het wordt de eerste keer dat beide teams elkaar treffen.

Heracles Almelo speelde tot nu toe eenentwintig keer uit tegen de hoofdmacht van PSV. Die balans is een keer winst, twee keer gelijk en achttien keer verlies.. De zege dateert van lang geleden. Op 1 november 1964 werd het 0-1 dankzij een benutte strafschop van Gerrit Pesman. De laatste wedstrijd dateert van 6 maart van dit jaar. PSV won met 3-1 dankzij de treffers van Joey Veerman, Eran Zahavi en Cody Gakpo. Samuel Armenteros nam de Almelose treffer voor zijn rekening.

Jong PSV speelt sinds 2014 in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie eindigde in 2017 als vierde en in 2018 als vijfde. De derde plaats in 2019 is tot nu toe het beste resultaat. Het vorige seizoen werd er beslag gelegd op de twaalfde plaats. De start in dit seizoen is behoorlijk. De eerste wedstrijd uit tegen Willem II eindigde in 1-1. en in het tweede duel kreeg FC Dordrecht op de Herdgang met 1-0 klop dankzij een doelpunt van Jason van Duiven.

Nikolai Laursen is na twee speelronden de speler met de meeste goals en assists. Hij scoorde drie keer en fungeerde een keer als aangever. De Deen speelde in het verleden voor Jong PSV en was betrokken bij 15 doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie (11 doelpunten en 4 assists in 49 duels).