Dinsdagmiddag oefenden de reserves van Heracles Almelo tegen Go Ahead Eagles. Het oefenduel dat op Erve Asito werd afgewerkt eindigde in 1-0 door doelpunt van Marco Rente.

Op een zonovergoten Erve Asito kende het oefenduel een stroeve start. Op een speldenprikje van Elias Sierra na bleven kansen uit voor de eerste drinkpauze. Met 25 minuten op de klok veranderde dat. Enric Lansana haalde verwoestend uit vanaf 25 meter, maar stuitte op de lat. Vlak daarna volgde een volgende grote schietkans voor Go Ahead Eagles. Een schot van Semir Ozturk scheerde net over de kruising.

Sinan Bakis wist na een half uur spelen voor het eerst Go Ahead Eagles-doelman Erwin Mulder te passeren. Een ongeldig doelpunt, want de grensrechter stak zijn vlag omhoog voor buitenspel.

Op slag van rust kreeg Go Ahead Eagles de grootste kans van de wedstrijd. Pim Saathof kreeg van 12 meter een vrije schietkans, maar hij wist zijn schot niet tussen de palen te krijgen.

Marco Rente beslist de wedstrijd

Na rust vloog Heracles Almelo uit de startblokken. Een goede actie van Kasper Lunding vanaf rechts leverde de eerste schietkans van de tweede helft op. De inzet van de Deen trof echter geen doel. Toch was het Go Ahead Eagles dat vrij snel het initiatief weer overnam. Go Ahead-aanvoerder Mats Deijl kopte van dichtbij net over.

Een kwartier voor tijd was Bruns tot tweemaal toe dichtbij de openingstreffer. De middenvelder kreeg de bal enigszins gelukkig mee en passeerde doelman Mulder. Deijl bracht echter redding op de lijn en voorkwam zo een Almelose treffer.

De Almelose treffer bleef niet uit, want in de laatste minuut van de wedstrijd zorgde Marco Rente voor de enige treffer. Op aangeven van Bilal Basaçikoglu zette Rente de enige treffer op het scorebord: 1-0.

Heracles Almelo – Go Ahead Eagles 1-0
‘90 – Marco Rente | 1-0

Opstelling Heracles Almelo: Jalving, Mokono, Rente, Les, Deyonge (45. Olde Keizer), Ibrahimoglu, Sierra, Bruns, Basacikoglu, Lunding, Bakis

Opstelling Go Ahead Eagles: Mulder, Deijl, Fernandes, Aventisian, Blomme, Llansana, Amofa, Bakker, Saathof, Weijenberg, Ozturk