Heracles Almelo heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Jong FC Utrecht werd in de Galgenwaard met 0-3 aan de kant gezet. Nikolai Laursen (2x) en Samuel Armenteros namen de treffers voor hun rekening en net als tegen ADO Den Haag vielen alle treffers in de eerste helft.

De formatie van John Lammers kende een uitstekende start. Emil Hansson tekende in de negende minuut voor een fijne voorzet en Nikolai Laursen kon van dichtbij afronden. Jong FC Utrecht probeerde het wel maar kwam niet verder dan een inzet van Gio-Renys Felicia in de 28ste minuut die in het zijnet verdween.

Heracles Almelo kreeg voor de rust nog twee kansen en sprong daar uiterst effectief mee om. Emil Hansson kon in de 36ste minuut opnieuw voorgeven en deze keer kon Samuel Armenteros met een bekeken schot afronden. Vijf minuten later stuurde Anas Ouahim Nikolai Laursen de diepte in. De rechtsbuiten liet Fabian de Keijzer kansloos door de bal hoog in het doel te jagen.

Samuel Armenteros leek in de 51ste minuut de 0-4 te scoren toen hij reageerde op een schot van Lucas Schoofs maar de spits werd buitenspel gegeven. Heracles Almelo controleerde daarna de wedstrijd en Emil Hansson nam in de 63ste minuut het vijandelijke doel onder vuur. Fabian de Keijzer pareerde het harde schot bekwaam.

Het laatste deel van de wedstrijd leverde niet veel meer op. Sylian Mokono mocht zijn eerste officiƫle minuten maken en de thuisclub zorgde in de 73ste minuut voor enig gevaar. Het schot van Robert Shein werd door Mchael Brouwer onschadelijk gemaakt Het zou ook het laatste wapenfeit van betekenis zijn.