Maandagavond staat voor Heracles Almelo de tweede wedstrijd van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen 2022-23 op het programma. De ploeg van John Lammers gaat op bezoek bij Jong FC Utrecht. De hoofdtrainer blikt daags voor het treffen vooruit op de wedstrijd in De Galgenwaard.

‘Als je kijkt naar hoe we vorige week tegen ADO Den Haag hebben gespeeld, geeft dat een goed gevoel. We weten dat er veel voetbal in de ploeg zit. Onze manier van spelen biedt spektakel met veel momenten voor het doel en vorige week was de uitvoering goed. Tegen Jong FC Utrecht moeten we met dezelfde instelling spelen als vorige week’, zegt John Lammers voorafgaand aan de laatste training voor het duel met de Domstedelingen.

Het wordt maandagavond de eerste keer in de clubhistorie dat Heracles Almelo het opneemt tegen een belofteteam. De hoofdtrainer is zich bewust van de onvoorspelbaarheid van een jong-team. ‘Bij een wedstrijd tegen een jong-team weet je niet wat je te wachten staat. Ze hebben wel dezelfde manier van spelen, maar de namen veranderen in zo’n ploeg. We moeten gewoon naar onszelf kijken. Niks ten nadele van een jong-team, maar wij moeten de bovenliggende partij zijn.’

Heracles Almelo wordt maandagavond gesteund door een uitverkocht uitvak. Liefst 400 Heraclieden reizen de selectie achterna. ‘Dat doen ons heel erg goed. De steun van een vol uitvak kunnen we goed gebruiken. Daar willen we het voor doen’, besluit Lammers.

Bekijk hieronder het hele interview met John Lammers bij Heracles TV