Heracles Almelo speelt in de tweede ronde van de Keuken Kampioen Divisie een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide teams. Alle duels met een elftal van FC Utrecht waren affiches in de Eredivisie. De oogst op dat vlak is twee zeges, vijf remises en tien nederlagen.

Het eerste duel dateert van 2 februari 1986 en eindigde in 0-2 dankzij de treffers van Rob Poell en Hendrie Krüzen en ook op 7 december 2014 gingen de punten mee naar Almelo. De 2-4 kwam tot stand door de treffers van Thomas Bruns, Mark-Jan Fledderus, Wout Weghorst en Iliass Bel Hassani. Kristoffer Petterson en Gevero Markiet scoorden namens de thuisclub. Dennis Telgenkamp stopte in dit duel nog een strafschop van Yassin Ayoub.

Het meest recente gelijkspel dateert van 17 december 2017. FC Utrecht leek de winst te grijpen dankzij een treffer van Yassin Ayoub maar diep in blessuretijd tekende Paul Gladon voor de 1-1.

De laatste ontmoetingen leverden geen succes op. Het duel van 9 september 2018 was na twintig minuten al beslist. FC Utrecht stond toen al op 3-0 door de treffers van Simon Gustafson, Gyrano Kerk en Urby Emanuelson. Heracles Almelo kon pas een kwartier voor tijd iets terugdoen dankzij Maximilian Rossmann.

In het seizoen 2019-2020 werd FC Utrecht – Heracles Almelo niet gespeeld vanwege Covid-19 en op 16 januari 2021 was er om die reden geen publiek aanwezig. De thuisclub kon op het moeilijk bespeelbare veld het beste uit te voeten en won met 2-0 dankzij de treffers van Sander van de Streek en Adrian Dalmau.

Het meest recente duel werd gespeeld op 28 november 2021 en eindigde in 1-0 door een eigen doelpunt van Mats Knoester. De goal viel in de derde minuut van de blessuretijd.