Heracles Almelo heeft zich versterkt met Rigino Cicilia. De 27-jarige spits komt transfervrij over van het Tsjechische 1.FC Slovacko. Cicilia tekent in Almelo een contract tot medio 2024. 

‘Het is fijn om weer terug in Nederland te zijn’, zegt Cicilia bij zijn presentatie. ‘Ik heb gehoord dat Heracles Almelo een mooie, warme en familiaire club is en dat past bij mij. Ik ben ervan overtuigd dat we komend seizoen onze doelstelling gaan halen: promoveren naar de Eredivisie.’ 

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is blij met de komst van Cicilia. ‘Rigino is een type speler die we nog niet in de selectie hebben. Hij is complementair aan onze huidige spitsen en door zijn komst kunnen we gevarieerder aanvalspel spelen. Het geeft ons meer mogelijkheden en dat kunnen we meer dan goed gebruiken in onze strijd om promotie.’ 

Cicilia genoot zijn opleiding bij Alemannia Aachen en Roda JC Kerkrade. Bij laatsgenoemde debuteerde hij in het Nederlands betaald voetbal. Daarna kwam Cicilia uit voor RKC Waalwijk, Port Vale en het Litouwse FK Suduva Marijampole. De spits speelde in het seizoen 2019-2020 voor FC Eindhoven, waarna hij naar Tsjechië vertrok voor een avontuur bij 1.FC Slovacko. 

Cicilia gaat spelen met rugnummer 23.