Twee seizoenen geleden sloot Gemeente Hardenberg zich aan bij het innovatie-initiatief van Heracles Almelo. Deze week werden de handtekeningen gezet onder de overeenkomst voor nog een seizoen.

Wethouder Martijn Breukelman verklaart deze beslissing: “We voelen ons vanuit Hardenberg verbonden met Almelo. Het innovatie-initiatief van Heracles verbindt onderwijsinstellingen, bedrijven en overheden en heeft een relevante functie voor de hele regio.” Breukelman doelt hiermee op de thematiek waar deze community een bijdrage aan levert: studenten in de regio houden. “Met deelname aan dit initiatief dragen we daar als Gemeente Hardenberg ons steentje aan bij, net als Almelo, Rijssen-Holten en Tubbergen. We roepen de andere gemeenten op om dat ook te doen”, besluit Breukelman.

Ontwikkelingen innovatie-initiatief
Heracles heeft de zomerstop benut om het innovatie-initiatief nog beter neer te zetten. Tom Uitzetter, commercieel manager Heracles Almelo, schetst een aantal ontwikkelingen: “We gaan de aangesloten partijen nog beter met elkaar verbinden door in teams thema’s als talentbehoud, vitaliteit en duurzaamheid te behandelen. Daarnaast gaan we een naamswijziging doorvoeren en werken we aan een website waar we onze projecten etaleren. Op deze manier laten we zien met welke mooie initiatieven we als community bezig zijn.”

Community krachtiger maken
Twee succesvolle initiatieven die vanuit het innovatie-initiatief ontstonden, zijn The Fitgame en Triple T High Tech Academy. Niels Getkate, accountmanager Heracles Almelo: “Door de grote diversiteit aan deelnemende partijen, is dit dé plek voor innovatieve samenwerkingen. Bovendien is hier het contact tussen student en bedrijf gauw genoeg gelegd.” De afgelopen jaren hebben meerdere studenten via het innovatie-initiatief hun eerste baan gevonden, naar tevredenheid van de bedrijven. “En dat is nou net de bedoeling: talenten behouden. Het komende seizoen willen we meer partijen verwelkomen, zodat de community nog krachtiger wordt.”

Meer weten over of meteen aansluiten bij het innovatie-initiatief? Neem contact op met accountmanager Niels Getkate.

Tom Uitzetter, commercieel manager Heracles Almelo, Martijn Breukelman, wethouder Gemeente Hardenberg, en Niels Getkate, accountmanager Heracles Almelo

Tekst: Niels Getkate

Foto: Michael Bulder