Daags na de 4-0 zege in de seizoensopener tegen ADO Den Haag speelden de reserves van Heracles Almelo zaterdagmiddag een besloten oefenduel tegen Khorfakkan Club, een club dat uitkomt op het hoogste niveau van de Verenigde Arabische Emiraten. Op het trainingscomplex in Hengelo wonnen de bezoekers het oefenduel met 1-2.

De wedstrijd werd verdeeld in drie keer een half uur. De beginfase van het eerste half uur van de wedstrijd was voor de reserves van Heracles Almelo dat het meeste balbezit had. Ondanks het dominante spel was het Khorfakkan Club met het eerste gevaar via Saymon. Koen Bucker pareerde echter goed en ogenschijnlijk makkelijk.

Na twintig minuten was het wel raak voor Khorfakkan Club. Een uitbraak via de rechterkant zette Abdulla Malalla oog-in-oog met Bucker. De nummer tien van Khorfakkan faalde niet en schoot de 0-1 tegen de touwen.

Officieus debuut Héritier Deyonge

Beide ploegen traden ongewijzigd aan in het tweede half uur. Het spelbeeld in het tweede half uur was identiek aan die van het eerste half uur. Heracles Almelo dominant met veel balbezit, maar Khorfakkan efficiënt. De bezoekers zette haar efficiëntie kracht bij met de 2-0. Wederom een snelle uitbraak zette de spits vrij voor het doel die van dichtbij kon binnenschieten.

Na een uur spelen wisselde Heracles Almelo tweemaal. Chiel Olde Keizer en Thomas Bruns verlieten het veld voor Bilal Basaçikoglu en Héritier Deyonge, die zijn eerste minuten in het zwart-wit maakte.

Aansluiting bleek niet genoeg

Vlak na het begin van het derde half uur werd Sinan Bakis onderuit gehaald in het strafschopgebied van Khorfakkan Club. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip en het was de spits die zelf achter de bal ging staan. De aanvoerder van dienst schoot zonder enige twijfel de bal in het net en de aansluitingstreffer stond op het scorebord.

De aansluitingstreffer bleek geen opmaat naar een resultaat te zijn. In de slotfase kreeg Heracles Almelo nog enkele kleine kansen, maar de gelijkmaker zat er niet meer in: 1-2.

Opstelling Heracles Almelo: Bucker, Mokono, Rente, Les, Olde Keizer (60. Deyonge), Ibrahimoglu, Scheperman, Bruns (60. Basaçikoglu), Sierra, Lunding, Bakis