De verstevigingen aan diverse tribune-elementen van Erve Asito zijn aangebracht en volledig afgerond. Eerder kondigde Heracles Almelo aan dat diverse tribune-elementen verstevigd zouden worden. Inmiddels, in aanloop naar de competitieopener tegen ADO Den Haag, zijn alle werkzaamheden afgerond en dat betekent dat de beheersmaatregelen op Erve Asito zijn afgeschaft.

Algemeen directeur Rob Toussaint licht toe: ‘De beheersmaatregelen zijn gelukkig verleden tijd. We hebben het stadion goed verstevigd en hebben nu misschien wel het sterkste stadion van Nederland staan. Dat betekent dat de ouderwetse sfeer weer terug kan komen. Het samen vieren van een doelpunt, springen, hossen, dansen en juichen. We kunnen weer volle bak.’

Niet alleen de noodzakelijke verstevigingen zijn aangebracht, maar met het oog op de toekomst is gekeken naar een nieuwe norm. ‘Wij verwachten dat de norm aangepast gaat worden, dus we wilden het stadion alvast verstevigen tot het niveau dat ze in Duitsland en Engeland hanteren. Dat is nu volledig afgerond.’

Het afschaffen van de beheersmaatregelen betekent ook dat het toelaten van uitsupporters weer mogelijk is. ‘Uiteraard zijn uitsupporters weer welkom. Uiteindelijk is dat de gehele voetbalbeleving. Thuis- én uitsupporters in het stadion. Dat is toch altijd wat je nastreeft’, aldus Rob Toussaint.

Massale steun

Het afronden van de werkzaamheden aan de tribune-elementen komt op de vooravond van een belangrijk seizoen voor de club. Heracles Almelo gaat komend jaar vol voor promotie en doet dat met massale steun vanuit de achterban. ‘Het is geweldig om te zien dat onze supporters en sponsoren zo achter de club staan. We hebben meer seizoenkaarthouders dan vorig jaar en ook voor wat betreft de sponsoren gaan we gewoon weer ons target halen. Daar zijn wij onze supporters en sponsoren dankbaar voor,’ zegt Rob Toussaint.

Bekijk hieronder het volledige interview met algemeen directeur Rob Toussaint over het afronden van de werkzaamheden aan het stadion