Heracles Almelo speelt vrijdagavond de eerste competitiewedstrijd van het Keuken Kampioen Divisie thuis om 20.00 uur tegen ADO Den Haag. Trainer John Lammers kan niet beschikken over de geblesseerde Robin Polley (voetblessure). Thomas Bruns zit direct bij de wedstrijdselectie na zijn komst afgelopen woensdag. Heracles TV blikte vooruit op de seizoensouverture met trainer John Lammers en aanvoerder Justin Hoogma.

“We hebben een goede voorbereiding gehad. We zijn begonnen met het inslijpen van een hele duidelijke speelwijze die de trainers graag willen”, begint aanvoerder Justin Hoogma. John Lammers vult aan: “Als je kijkt naar waar we zijn begonnen en waar we nu staan, dan hebben we goede stappen gemaakt. We zijn klaar voor de competitie.”

De hoofdtrainer is met name tevreden over de ontwikkeling: “We hebben heel veel over balbezit gesproken. We willen dominant zijn. Dan moet je wel aangeven en weten wie wat moet doen en waar op het veld. Daar moet je door middel van video naar kijken, met het team, maar ook individueel. Als je dan afspraken die we maken terugziet op het veld, dan is dat leuk om te zien”. Hoogma: “In deze competitie zullen we tegen tegenstanders vaker aan de bal zijn en daarin konden we ons nog veel verbeteren. In de voorbereiding hebben we al echt goede dingen kunnen zien en dat zullen we de komende tijd alleen nog maar beter willen doen om iedere week tot succes te komen.”

Over ADO Den Haag zegt Lammers het volgende: “ADO is ook een van de kandidaten die voor de titel gaat. Die moet zeker bovenin mee gaan draaien. Zij hebben drie aanvallers met kwaliteiten, een creatieve middenvelder en een middenvelder die veel bijsluit. Ik verwacht dat zij veel doelpunten zullen scoren dit seizoen. Wij moeten ze daarvan af houden.”

Het publiek zal een ware steun voor de selectie van Lammers gaan zijn op Erve Asito. Hoogma: “Natuurlijk. Je voelt het ook al aan alle kanten, als je ziet hoeveel seizoenkaarten er al zijn verkocht. Iedereen is uit op revanche en daarin wordt club ongelofelijk gesteund door supporters en sponsoren. Wij zullen het uiteindelijk op het veld moeten gaan doen en daar zullen we alles aan doen.”

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing met John Lammers en Justin Hoogma op Heracles TV.