Heracles Almelo begint het seizoen 2022/2023 met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Beide ploegen kwamen elkaar regelmatig tegen in de Eredivisie en de Eerste Divisie. Het duel van 7 april 1963 werd gespeeld op het hoogste niveau en eindigde in 1-2. Jan Verhoek en Maarten Trommel scoorden namens de bezoekers. Bert Theunissen trof doel namens Heracles. ADO kwam in deze periode nog drie keer op bezoek en dat leverde drie keer een gelijkspel op. Twee keer 1-1 en een keer 2-2.

Het eerste duel in de Eerste Divisie vond plaats op 31 oktober 1982 en eindigde in 0-5. Bram Rontberg trof drie keer doel en de andere treffers werden gescoord door Karel Bouwens en Ron de Roode.Ook in de seizoenen daarna wist ADO Den Haag (destijds opererend onder de naam FC Den Haag) goede resultaten te boeken aan de Bornsestraat.

Heracles wist pas op 16 januari 1994 de punten in eigen huis te houden. Emiel van Eijkeren opende namens de gasten de score. Folkert Velten, Erik Manders en Dick Kooijman bepaalden de eindstand op 3-1. De editie van 16 september 1995 leverde zelfs een 4-1 op. Gavin Price trof na twee minuten doel voor Den Haag. Folkert Velten (2x), Hendrie Krüzen en Mohammed Mouhouti scoorden namens Heracles. Het laatste duel in de Eerste Divisie vond plaats op 23 september 2003. en eindigde in 4-0. Richard Roelofsen nam drie treffers voor zijn rekening en ook Yuri Rose wist het net te vinden.

De reeks wedstrijden werd voortgezet in de Eredivisie. ADO Den Haag won de editie van 19 februari 2006 met 1-3. Eljero Elia, Edwin de Graaf en Geert den Ouden scoorden namens de bezoekers en Stefaan Tanghe nam het Almelose doelpunt voor zijn rekening. De Residentieclub zou daarna nog een keer winnen. Op 10 maart 2012 werd het 0-2 dankzij Jens Toornstra en Charlton Vicento.

Heracles Almelo was in deze periode echter baas in eigen huis en daarbij viel twee keer een 4-0 te noteren. De eerste was op 7 mei 2017. Na twaalf minuten stond het 2-0 dankzij twee doelpunten van Reuven Niemeijer Samuel Armenteros en Thomas Bruns namen in de tweede helft de andere goals voor hun rekening. De tweede 4-0 viel op 30 november 2019 dankzij Cyriel Dessers (2x), Mauro Junior en Alexander Merkel.

Het laatste duel vond plaats op 13 september 2020. De eindstand was 2-0 door de treffers van Rai Vloet en Sylvester van der Water. ADO Den Haag moest het duel met tien man uitspelen na een tweede gele kaart voor Boy Kemper.