Heracles Almelo heeft zaterdagmiddag de voorbereiding op het seizoen 2022-23 afgesloten met een ruime zege op De Treffers. Dankzij treffers van Scheperman, Bakis en Besselink werd de Tweede Divisionist met 5-0 verslagen.

Na de oefennederlaag tegen N.E.C. op vrijdagavond was het nu de beurt aan de spelers die tijdens dit duel niet in actie kwamen. Met elf andere namen op het veld was nu Tweede Divisionist De Treffers de tegenstander.

Heracles Almelo schoot uit de startblokken en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Een schitterende treffer van Sem Scheperman zorgde voor het eerste doelpunt van de middag. De jonge middenvelder uit Holten krulde de bal vanaf 18 meter om De Treffers-doelman Kornelis heen.

De Almeloƫrs bleven het spel domineren en na 20 minuten spelen werd goed veldspel beloond met een treffer uit een standaardsituatie. Ditmaal was Sinan Bakis, de aanvoerder van dienst, het goudhaantje: 2-0.

Vlak voor rust viel ook het derde Almelose doelpunt. Gijs Besselink, afkomstig uit de FC Twente/Heracles Academie, tekende voor zijn eerste officieuze treffer voor Heracles Almelo. Besselink legde aan vanaf de zestien meter en liet doelman Kornelis kansloos.

Vliegende start van gretig Heracles Almelo

Ook in de tweede helft ging Heracles Almelo vliegend van start. Twee minuten na het beginsignaal van de tweede helft stoomde Chiel Olde Keizer op vanaf de linkerkant. Zijn lage voorzet belandde bij Gijs Besselink die bij de tweede paal hard binnenschoot en zo voor zijn tweede en Heracles’ vierde treffer zorgde.

In de slotfase zorgde Sinan Bakis voor het slotakkoord. De spits schoot kreeg een vrije schietkans in het strafschopgebied en schoot in de verre hoek raak: 5-0.

Heracles Almelo – De Treffers 5-0
‘5 – Sem Scheperman | 1-0
’20 – Sinan Bakis | 2-0
’44 – Gijs Besselink | 3-0
’47 – Gijs Besselink | 4-0
’83 – Sinan Bakis | 5-0

Opstelling Heracles Almelo: Jalving, Mokono, Rente, Les, Olde Keizer, Ibrahimoglu, Sierra, Besselink (60. Kok), Scheperman (60. Basacikoglu), Lunding, Bakis

Opstelling De Treffers: Kornelis, Langeveld, Van den Berg, Sirvania, Wouters, Ippel, Campman, Van Nispen, Maertzdorf, Ten Den, Thomassen