Heracles Almelo ging vrijdagavond met 1-3 onderuit in de oefenwedstrijd tegen N.E.C.. De ploeg van John Lammers kreeg kansen op meer, maar het mocht niet baten. Na afloop sprak Ruben Roosken met Heracles TV.

‘Je moet jezelf gewoon belonen’, zegt Roosken. ‘Ik denk dat we de betere ploeg waren. We krijgen drie knullige goals tegen en we hebben nagelaten om onszelf te belonen. We hadden de controle, maar kansen afmaken is een dingetje. Net als vorig seizoen.’

Na de oefenwedstrijd tegen N.E.C. speelt Heracles Almelo nog één oefenwedstrijd (zaterdagmiddag tegen De Treffers) voordat het nieuwe seizoen op vrijdag 5 augustus van start gaat. Voor de club én ook voor Roosken wordt het een belangrijk seizoen. ‘Dit moet mijn seizoen worden. Ik wil dit seizoen belangrijk zijn voor de ploeg en kampioen worden, daar kijk ik naar uit’, zegt Roosken die er met de komst van Deyonge een extra concurrent voor de linksback positie bij heeft. ‘Ik houd van concurrentie, maar ik heb mijn plekje vooralsnog gekregen en die ga ik niet afstaan.’

Op vrijdag 5 augustus opent Heracles Almelo de competitie thuis tegen ADO Den Haag. Roosken heeft in ieder geval vertrouwen in de competitiestart: ‘Wat ik van de wedstrijd tegen ADO verwacht? Drie punten’.

Bekijk hieronder het hele interview met Ruben Roosken.