Heracles Almelo heeft op Erve Asito een oefenwedstrijd tegen N.E.C. met 1-3 verloren. Het Almelose doelpunt werd kort na de rust gescoord door Nikolai Laursen.

De formatie van John Lammers begon goed aan de wedstrijd. Een kopbal van Justin Hoogma ging in de derde minuut rakelings over en twee minuten later mikte Lucas Schoofs van enige afstand eveneens te hoog.

Het duel was daarna levendig al werden de bezoekers steeds gevaarlijker. Michael Brouwer moest in de achttiende en twintigste minuut fraai redding brengen op de doelpogingen van respectievelijk Elayis Tavsan en Calvin Verdonk. De doelman was kansloos op een inzet van Pedro Marques in de 28ste minuut. Het restant van de eerste helft leverde vervolgens geen uitgespeelde kansen op.

Heracles Almelo kende een uitstekende start van de tweede helft. Emil Hansson leverde in de 48ste minuut een afgemeten voorzet. Nikolai Laursen kon van dichtbij afronden. Na ruim een uur spelen maakte Marko Vejinovic zijn rentree en kwam er zicht op meer. Samuel Armenteros mikte in de 63ste minuut vanuit een moeilijke hoek voorlangs en twee minuten later ging de inzet van Nikolai Laursen van dichtbij over het doel.

N.E.C. kwam in de 76ste minuut op voorsprong na een grote fout in de opbouw. Pedro Marques kon profiteren en rondde van dichtbij af. Heracles Almelo kreeg vervolgens nog kansen. Samuel Armenteros mikte in de 83ste minuut naast en het schot van Emil Hansson werd in de 86ste minuut gepareerd door Mattijs Branderhorst. De 1-3 werd in de slotminuut gescoord door Mikkel Duelund na een combinatie door de Almelose defensie.

Heracles Almelo – N.E.C. 1-3 (0-1)

28.Pedro Marques 0-1, 48.Nikolai Laursen 1-1, 76.Petro Marques 1-2, 90.Mikkel Duelund 1-3

Opstelling: Michael Brouwer, Navajo Bakboord (75.Sylian Mokono), Sven Sonnenberg, Justin Hoogma, Ruben Roosken, Orestis Kiomourtzoglou (62.Marko Vejinovic), Lucas Schoofs, Anas Ouahim, Nikolai Laursen, Samuel Armenteros, Emil Hansson.