Heracles Almelo heeft zich versterkt met Héritier Deyonge. De 20-jarige verdediger tekent in Almelo een contract voor één seizoen met optie tot twee extra seizoenen. Deyonge was transfervrij nadat zijn contract bij Olympique Lyon deze zomer afliep.

‘Ik ben blij dat we Héritier hebben aangetrokken. Héritier is een talentvolle aanvallend ingestelde back. Hij heeft een uitstekende opleiding bij PSV genoten en ik denk dat hij een goede aanvulling is voor de selectie’, zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma over de aanwinst.

‘Toen Heracles Almelo belde, vond ik het meteen interessant. Na vorig seizoen, waarin ik lang geblesseerd ben geweest, wilde ik graag weer voetballen. Alles bij Heracles Almelo is gericht op het winnen en dat past bij mij als voetballer. Ik wil graag winnen en ik zal er dit jaar alles aan doen om met iedereen hier een sterk seizoen te spelen’, vertelt Deyonge bij zijn presentatie.

De Belgische verdediger speelde zeven jaar in de jeugd van PSV. In 2019 transfereerde hij naar Olympique Lyon waar hij drie jaar onder contract stond. Tussendoor kwam Deyonge in het seizoen 2020-2021 op huurbasis uit voor Jong FC Utrecht. Deyonge gaat in Almelo spelen met rugnummer 14.