Giacomo Quagliata verruilt Heracles Almelo voor het Italiaanse US Cremonese. Het contract van de 22-jarige verdediger liep in Almelo nog een jaar door, waardoor Heracles Almelo een transfersom ontvangt.

Quagliata is blij met zijn stap naar de Serie A: ‘Ik ben trots dat ik deze stap kan maken. Met deze transfer krijg ik de kans om in een grote competitie te spelen en die wil ik pakken. Ik ben Heracles Almelo dankbaar voor de afgelopen tweeënhalf jaar. Ik heb me in Almelo ontwikkeld tot de voetballer die ik nu ben. Ik wens de club veel succes in de strijd om promotie’, besluit Quagliata.

‘Dit is een fantastische stap voor Giacomo’, zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma. ‘Onze scouts hebben Giacomo tweeënhalf jaar geleden opgepikt uit de Serie C. Dat hij zich heeft ontwikkeld tot jeugdinternational van Italië, die deze zomer ook mee mocht op trainingsstage met de A-selectie van Italië, is een compliment voor zowel speler als club. Deze transfer is echt een beloning voor zijn ontwikkeling.’

Giacomo Quagliata kwam in 2020 over van Serie C-club FC Pro Vercelli 1892 en speelde in totaal 58 wedstrijden in het shirt van Heracles Almelo.