In de gewonnen oefenwedstrijd werd het doel van Heracles Almelo verdedigd door Michael Brouwer. Vlak voor de wedstrijd werd bekend dat de 29-jarige doelman komend seizoen de eerste keeper is en dat maakt Brouwer trots.

‘Vorig jaar heb ik natuurlijk dezelfde route bewandeld, maar dan bij een andere club. Die lijn wilde ik doortrekken. Je moet je niveau halen en presteren. Voor mij pakt het nu goed uit. Ik heb er hard voor gewerkt en ik ben trots om nu de eerste keeper te zijn’, aldus Brouwer na de oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam.

De doelman wist tegen Excelsior Rotterdam zijn doel niet schoon te houden, maar na afloop overheerste de positiviteit. ‘We hebben weer stappen gezet in de manier van spelen, met name het druk zetten. Ik heb vanavond zeker goede dingen gezien. In de eerste helft hadden we wel controle, maar moesten we onszelf ook belonen. De tweede helft was redelijk goed’, aldus Brouwer.

Met nog één oefenduel (N.E.C.-thuis op vrijdag 29 juli) op het programma kan Michael Brouwer niet wachten tot het seizoen gaat beginnen. ‘Ik vind het dat het perspectief er goed uitziet. Maar het gaat straks om de wedstrijden. Ik heb daar enorm veel zin in.’

Bekijk hieronder het volledige interview van Michael Brouwer met Heracles TV.