Heracles Almelo won vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Op Erve Asito wonnen de Heraclieden met 2-1 van de Rotterdammers. Na afloop van de wedstrijd sprak John Lammers met Heracles TV.

‘We hebben geen blessures opgelopen en we hebben ook een aantal leuke dingen gezien. Vandaag hebben we weer een stap voorwaarts gezet en dat maakt mij een tevreden trainer,’ vertelt John Lammers na afloop van Heracles Almelo – Excelsior. De hoofdtrainer zag wel een aantal verbeterpunten. ‘Ik vond dat we teveel ruimtes weggaven, met name op het middenveld. We willen graag hoog druk zetten, maar we moeten dan ook inzakken. Geduldig zijn, dat moet beter.’

De supporters op Erve Asito waren getuigen van de eerste minuten in het zwart-wit van Sylian Mokono. De verdediger maakte zijn officieuze debuut voor Heracles Almelo. ‘Ik ben blij dat we Mokono erbij hebben. Hij heeft veel kracht en veel snelheid. Je ziet wel dat hij nog een ander systeem gewend, maar we gaan hem langzaam in brengen.’

Voor de ploeg van John Lammers staat nog één oefenwedstrijd op het programma voordat het seizoen gaat beginnen. Op vrijdag 5 augustus wacht meteen een kraker thuis tegen ADO Den Haag. ‘We werken langzaam toe naar de seizoenstart. De jongens moeten scherp zijn en wij letten erop of iedereen de taken goed uitvoert. Qua fitheid zit het in ieder geval wel goed en daar werken we hard aan. De spelers die vandaag een uur speelden, liepen nog een half uur uit. En voor de spelers die een half uur speelden, wacht morgen een pittige training.’

Bekijk het volledige interview van John Lammers met Heracles TV.