De start van de competitie (over exact twee weken thuis tegen ADO Den Haag) komt rap dichterbij en dus worden er door de technische staf langzamerhand knopen doorgehakt. De strijd onder de lat is beslist in het voordeel van Michael Brouwer, hij gaat dan ook spelen met rugnummer 1. “Vooropgesteld: Michael en Koen Bucker zijn allebei prima keepers, en dat geldt ook voor onze talentvolle doelmannen Robin Jalving en Timo Jansink”, aldus trainer John Lammers. “Wij zijn echter tot de conclusie gekomen dat Michael iets beter past bij de manier waarop wij graag willen spelen. We hebben dit de keepers gisteren meegedeeld in eerlijke en open gesprekken. Natuurlijk was Koen teleurgesteld en dat is ook logisch, maar ik weet zeker dat hij de knop weer omzet. Daar is hij op en top sportman voor.”

Daarnaast zal Justin Hoogma de aanvoerdersband dragen, zoals eigenlijk al de gehele voorbereiding. “Justin is op en naast het veld een echte leider en een goede prof”, aldus Lammers. “Hij heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd al behoorlijk wat ervaring en weet wat er gevraagd wordt. Bovendien is Justin een jongen uit de regio én een jongen van de club.”