Heracles Almelo heeft op Erve Asito een oefenwedstrijd tegen Excelsior met 2-1 gewonnen. Sinan Bakis en Samuel Armenteros namen de Almelose treffers voor hun rekening.

De eerste mogelijkheid was in de achtste minuut voor Nikolai Laursen maar diens schot werd gepareerd door Stijn van Gassel. Heracles Almelo was in de negentiende minuut dichtbij een treffer. De inzet van Anas Ouahim werd op de doellijn gekeerd en in de rebound mikte Ruben Roosken naast.

Excelsior zorgde eveneens voor de nodige dreiging. Het belangrijkste moment in deze fase was in de 24ste minuut toen Michael Brouwer een hard schot van Kenzo Goudmijn pareerde. Heracles Almelo zorgde in de slotfase van de eerste helft voor enig gevaar via de schoten van Emil Hansson. De poging in de 39ste minuut belandde in de handen van Stijn van Gassel. Het tweede schot ging drie minuten later over het doel.

Heracles Almelo deed aan het begin van de tweede helft goede zaken. Een punter van Nikolal Laursen in de 51ste minuut werd nog gekeerd door Stijn van Gassel maar drie minuten later was het wel raak toen Sinan Bakis de bal achter de Rotterdamse doelman wist te werken.

Beide ploegen gebruikten het laatste kwart van de wedstrijd om de nodige wissels door te voeren. Excelsior kreeg tien minuten voor tijd een grote mogelijkheid op de 1-1 maar Jacky Donkor kon de bal niet binnen tikken. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Samuel Armenteros reageerde attent toen een schot van Sylian Mokono werd geblokt. Excelsior kwam in de 85ste minuut nog terug door een droog schot van Kenzo Goudmijn maar Heracles Almelo kon de winst zonder problemen veilig stellen.

Heracles Almelo – Excelsior Rotterdam 2-1 (0-0)

54.Sinan Bakis 1-0, 81. Samuel Armenteros 2-0, 85.Kenzo Goudmijn 2-1

Opstelling: Michael Brouwer, Navajo Bakboord (46.Sylian Mokono), Sven Sonnenberg (65.Mateo Les), Justin Hoogma, Ruben Roosken, Lucas Schoofs (75.Elias Sierra), Melih Ibrahimoglu (65.Orestis Kiomourtzoglou), Anas Ouahim (86.Marco Rente), Nikolai Laursen (65.Kasper Lunding), Sinan Bakis (65.Samuel Armenteros) en Emil Hansson (75.Sem Scheperman).

Foto’s: NESimages.nl