Heracles Almelo heeft zich versterkt met Sylian Mokono. De 23-jarige rechtsback had nog een doorlopend contract bij FC Utrecht.

“Sylian is een krachtige sterke verdediger die naast zijn defensieve kwaliteiten ook aanvallend van toegevoegde waarde is”, omschrijft technisch directeur Nico-Jan Hoogma de aanwinst.

“De gesprekken die ik heb gevoerd hebben me veel vertrouwen gegeven”, aldus Mokono zelf. “Ik heb met de trainer gesproken over de manier van voetballen die hij voorstaat en dat sprak me als aanvallende back ook aan. Daarnaast ken ik Justin Hoogma nog van FC Utrecht en hij heeft me uitgelegd hoe de club in elkaar zit: een warme club waar je je met behulp van een goede staf en ervaren spelers kunt door ontwikkelen. Het hele plaatje spreekt mij aan.” 

Sylian Mokono speelde tot nu toe 66 keer in de Keuken Kampioen Divisie (drie treffers) en kwam drie keer uit in de Eredivisie. Hij heeft op Erve Asito een contract voor drie seizoenen getekend met een optie voor nog een jaar en zal gaan spelen met rugnummer 2.