Donderdag 14 juli stond de Heracles G-sportdag op het programma. Een uniek moment, want het was de allereerste editie. 

Heracles Almelo, Stichting GOAL, ROC van Twente en Asito sloegen de handen ineen om de mindervalide gemeenschap de kans te geven zich voor even een echte profvoetballer te wanen. Ruim veertig deelnemers, afkomstig van de Twentse Zorgcentra, waren aanwezig op de G-sportdag. De deelnemers werden verdeeld over acht teams die elk hun eigen kleur shirt kregen. Rond de klok van 13:30 uur werd de aftrap gedaan door Paul Schabbink van RTV Oost en Heracles Almelo-icoon én assistent-trainer René Kolmschot.

Namens de selectie van Heracles Almelo waren Navajo Bakboord, Michael Brouwer en Sem Scheperman aanwezig. Zij waren elk verantwoordelijk voor een team en werkten samen met hun team alle zes activiteiten af. Sem Scheperman sprak over een bijzonder mooie ervaring: ‘Het is heel speciaal om met deze doelgroep samen hier in ons stadion te kunnen sporten. De lach van de mensen op hun gezicht is onbetaalbaar en dat maakt ons ook blij. Super dat we als Heracles dit kunnen realiseren!’

Foto’s Heracles G-sportdag

Na afloop van de G-sportdag namen alle deelnemers een medaille en een ticket voor de wedstrijd Heracles Almelo – N.E.C. in ontvangst. Vanzelfsprekend mochten zij ook de shirts meenemen naar huis als aandenken aan deze mooie dag.

Wij bedanken alle sporters voor hun deelname en kijken uit naar een nieuwe editie!   

Bekijk hieronder een sfeerreportage van Heracles TV.