Heracles Almelo heeft de oefenwedstrijd op vrijdagmiddag tegen Sparta Rotterdam in Delden met 0-1. Youness Namli zette Vito van Crooij in een positie waarin de buitenspeler van Sparta Rotterdam niet missen kon, 0-1. In het restant van de wedstrijd kreeg de ploeg van John Lammers, die zijn basiself de volledige wedstrijd liet spelen, voldoende kansen om de gelijkmaker te scoren, maar liet dit na.

Sparta schakelt razendsnel om na kans Heracles en treft doel

Heracles Almelo kreeg na een klein kwartier een dot van een kans om de score te openen. Emil Hansson gaf een afgemeten voorzet op de diepgaande Lucas Schoofs. Zijn kopbal werd echter gestuit door doelman Nick Olij. In de aanval van Sparta Rotterdam die daar direct uit volgde kon Youness Namli ervandoor aan de linkerkant. Hij bereikte Vito van Crooij die de bal droog in de korte hoek achter Koen Bucker schoot, 0-1. Na ruim een half uur spelen kon Heracles Almelo op gelijke hoogte komen. Sven Sonnenberg torende boven alle Spartaanse verdedigers uit en kopte. Zijn inzet ging echter niet op doel, naast. Aan Sparta-kant hadden Mijnans en Brym nog kleine kansen. Voor rust werd het doel verder niet gevonden.

Heracles Almelo weigert te scoren in de tweede helft

Na rust volgde opnieuw een kopkans voor de ploeg van John Lammers. Ditmaal was Nikolai Laursen het eindstation. Opnieuw niet precies genoeg gekopt en de bal verdween naast. Ook de schietkans die even later volgde voor de buitenspeler trof geen doel, maar de handen van Nick Olij. Anas Ouahim deed het publiek opveren door met een aantal fraaie passeerbewegingen door de verdediging van Sparta Rotterdam te dansen. Zijn schot trof echter vol de edele delen van Vriends die zich vol overgave voor het schot gooide. Lucas Schoofs had ook in de tweede helft een grote kans. Na een fraaie aanval schoot hij geplaatst in de verre hoek, maar Olij redde fraai. Samuel Armenteros bevond zich even later op de grens van buitenspel en schoot raak. De grensrechter gooide roet in het eten en stak de vlag de lucht in.

Heracles Almelo – Sparta Rotterdam: 0-1 (0-1)
14. Vito van Crooij 0-1.

Gele kaarten: Aaron Meijers, Orestis Kiomourtzoglou.

Opstelling Heracles Almelo: Koen Bucker, Navajo Bakboord, Sven Sonnenberg, Justin Hoogma, Ruben Roosken, Lucas Schoofs, Orestis Kiomourtzoglou, Anas Ouahim, Nikolai Laursen, Samuel Armenteros, Emil Hansson.

Opstelling Sparta Rotterdam: Nick Olij, Dirk Abels, Bart Vriends, Adil Auassar, Mica Pinto (60. Aaron Meijers), Jeremy van Mullem, Jason Lokilo, Sven Mijnans, Charles Brym (60. Koki Saito), Youness Namli (60. Arno Verschueren), Vito van Crooij.

Na afloop verkorte wedstrijd tussen wissels van beide clubs

Op hetzelfde veld hebben de wissels van beide clubs na afloop nog een verkorte wedstrijd gespeeld. Ook hier trok Sparta Rotterdam aan het langste eind. De reserves van de Rotterdammers wisten met twee doelpunten verschil te winnen. Doelpuntenmakers aan de kant van Sparta Rotterdam waren Patrick Brouwer en Arno Verschueren.

Opstelling Heracles Almelo Reserves: Michael Brouwer, Gijs Besselink, Marco Rente (Jaden Moore), Mateo Les, Chiel Olde Keizer, Melih Ibrahimoglu, Sem Scheperman, Elias Sierra, Richonell Margareth (Kasper Lunding), Sinan Bakis, Jordan Gomes (Bilal Basa├žikoglu).