Heracles Almelo presenteert – in samenwerking met Unibet – het programma ‘Heracles FIT’. Een leefstijlprogramma waarbij supporters van de club – onder professionele begeleiding – gezamenlijk weer wedstrijdfit worden.

Maatschappelijk belang

In onze drukke levens bewegen we steeds minder en eten we vaker ongezond. Sinds 2020 heeft maar liefst 50% van de Nederlanders boven de 18 overgewicht* . Om die tendens te keren is het belangrijk dat we meer bewegen en voetbal kan daarin een belangrijke rol spelen. Zeker in teamverband worden volwassen gestimuleerd in het consequent doorvoeren van verandering in hun levensstijl. Tegelijkertijd betekent lid worden van een voetbalclub het aangaan van wekelijkse verplichtingen en dat werpt drempels op die niet voor iedereen passend zijn.

Wetenschappelijke en professionele begeleiding

Heracles-supporters volgen zoveel mogelijk van hun club maar tegelijkertijd wordt er maar weinig gebruik gemaakt van alle kennis en kunde op vlak van bewegen en een gezonde levensstijl. Heracles FIT brengt daar verandering in. In samenwerking met Peak4 – gespecialiseerd in ‘sustainable performance’ – en Unibet is een 12-weken programma samengesteld voor Heracles-supporters om te werken aan hun fysieke én mentale gesteldheid. Het wetenschappelijk bewezen programma geeft supporters de kans fitter te worden onder professionele begeleiding. Niet alleen om wedstrijdfit te worden, maar ook om gewoontes te creëren met een langdurige en positieve impact op hun leven.

Everton Ramos Da Silva als coach

Het team dat de uitdaging aangaat krijgt aan het begin van het programma een medische keuring, net zoals dat bij nieuwe spelers gaat. Hierdoor krijgt iedere deelnemer een programma op maat en maakt iedereen zijn/haar eigen, persoonlijke ontwikkeling door gedurende het hele traject. Tijdens het programma volgt het team gezamenlijk een wekelijkse training onder leiding van een ervaren Heracles-trainer en participeren ze in verschillende workshops. Na 12 weken is het de bedoeling dat de deelnemers weer wedstrijdfit zijn en sluiten ze het programma af met een wedstrijd tegen Oud-Heracles in Erve Asito. Het team van Heracles FIT wordt dan gecoacht door clubicoon Everton Ramos Da Silva.

Lennart Kessels, General Manager Unibet Nederland: “Met Unibet Impact steunen we maatschappelijke initiatieven van onze partnerclubs, dus ook van Heracles Almelo. Met Heracles FIT dragen we ons steentje bij aan het stimuleren van een gezonde levensstijl.”