Heracles Almelo heeft zaterdagmiddag het trainingskamp in Billerbeck afgesloten met een 1-2 oefenzege op Preussen Münster.

Eerste helft in balans

Op het sportcomplex van DFK VfL Billerbeck was het Heracles Almelo dat voortvarend van start ging. Ondanks enkele speldenprikjes van de thuisploeg kwamen de Almeloërs na twaalf minuten op voorsprong. Een schitterende opening van Chiel Olde Keizer stond aan de basis van de goal. De linksback bereikte Basacikoglu met een pass over 30 meter. De buitenspeler gaf de bal vervolgens laag voor en Sinan Bakis werkte de bal als een echte spits achter Preussen Münster-doelman Schulze Niehues: 0-1.

De voorsprong hield niet lang stand, want nog geen tien minuten na de openingstreffer maakte Preussen Münster gelijk. Spits Andrew Wooten was verantwoordelijk voor de 1-1.

Even nam Preussen Münster de overhand en kreeg de thuisploeg een grote kans op de voorsprong. Henok Teklab kwam oog-in-oog te staan met Koen Bucker die de inzet van de Duitser met een schitterende reflex pareerde. Dat zorgde ervoor dat beide ploegen met een 1-1 stand gingen rusten.

Schitterende goal van Emil Hansson

Dat er fanatiek werd gespeeld was al vroeg duidelijk. In de tweede helft werd het duel niet minder stevig. Na 55 minuten spelen toonde de scheidsrechter de rode kaart. Preussen Münster-middenvelder Darius Ghindovean moest vertrekken nadat hij zich afreageerde op de scheidsrechter.

Na een uur voetballen wisselde John Lanmers, net als gisteren, het volledige elftal om zoveel mogelijk spelers speelminuten te geven.

Het nieuwe elftal van Heracles Almelo verdubbelde in de 80e minuut de score. Op aangeven van Ruben Roosken krulde Emil Hansson de bal op fraaie wijze in de verre hoek achter doelman Müller, die in de tweede helft het doel van Preussen Münster verdedigde.

De 1-2 van Hansson betekende ook de eindstand. Een fanatiek en vermakelijk duel tussen Preussen Münster en Heracles Almelo eindigt in een comfortabele zege van de Almeloërs.