Luca de la Torre maakt per direct de overstap van Heracles Almelo naar het Spaanse RC Celta. De 24-jarige middenvelder tekent in Spanje een contract tot medio 2026. 

‘Ik heb me bij Heracles Almelo verder kunnen ontwikkelen als speler en als mens. Ook heb ik enorm veel steun gevoeld vanuit de club en de supporters. Daar ben ik hen dankbaar voor. Ik krijg nu een mooie kans bij een goede club dat uitkomt in de Spaanse La Liga en deze kans wil ik niet laten liggen. Ik wens Heracles Almelo heel veel succes in de toekomst’, aldus Luca de la Torre. 

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma: ‘Luca is in de afgelopen twee jaar enorm gegroeid als speler. Dit is een prachtige transfer voor hem, een compliment voor zijn ontwikkeling. Daarnaast is het natuurlijk ook voor de club een mooie transfer. Wij wensen Luca veel succes in Spanje.’ 

De la Torre kwam in 2020 transfervrij over van Fulham FC en speelde 69 wedstrijden in het shirt van Heracles Almelo. De Amerikaans international had in Almelo nog een contract tot medio 2023.