Vrijdagavond stond het eerste oefenduel van deze week op het programma. In Verl trof de ploeg van John Lammers de Duitse derde divisionist SC Verl.

Armenteros schiet Heracles Almelo op voorsprong en fair play van SC Verl

Na bijna een kwartier voetballen kreeg SC Verl de eerste grote kans van de wedstrijd. Tobias Knost schoot van de rand van het strafschopgebied hard richting het doel, maar doelman Brouwer keerde uitstekend. Dat deed de doelman een minuut later opnieuw toen Eduard Probst het van dichtbij probeerde.

Er stonden een kleine achttien minuten op de klok toen Orestis Kiomourtzoglou werd neergehaald in vijandelijk strafschopgebied. De scheidsrechter twijfelde geen moment en wees gedecideerd naar de penaltystip. Samuel Armenteros nam de verantwoordelijkheid op zich en schoot de penalty feilloos in de hoek binnen: 0-1.

Enkele minuten na de Almelose penalty leek SC Verl ook een penalty te krijgen na een vermeende overtreding. Echter, de aanvaller van de Duitsers gaf bij de scheidsrechter aan dat er niks aan de hand was. Conclusie: geen penalty.

SC Verl draait de wedstrijd om

In de tweede helft ging SC Verl goed van start. Een harde pegel van Joel Grodowski trof het doel, maar Brouwer pareerde knap. Daarna werd de Duitser neergehaald in het Almelose strafschopgebied en legde de scheidsrechter de bal op de stip. SC Verl-spits Eduard Probst benutte de penalty en zette de 1-1 op het scorebord.

Na een uur voetballen voerde John Lammers elf wissels door. Een compleet nieuw elftal mocht de laatste 30 minuten van de wedstrijd volmaken.

Vlak na de wissels ging het echter mis voor Heracles Almelo. Cyrill Akono schoot de Duitsers op een 2-1 voorsprong. Enkele minuten later was het weer raak voor SC Verl. Ditmaal werkte Maximilian Wolfram de bal achter doelman Robin Jalving.

SC Verl – Heracles Almelo 3-1 (0-1)

18. Samuel Armenteros (p) 0-1
53. Eduard Probst (p) 1-1
64. Cyrill Akono 2-1
65. Maximilian Wolfram 3-1

Opstelling eerste 60 minuten: Michael Brouwer, Navajo Bakboord, Sven Sonnenberg, Justin Hoogma, Ruben Roosken, Orestis Kiomourtzoglou, Lucas Schoofs, Nikolai Laursen, Emil Hansson en Samuel Armenteros.

Opstelling laatste 30 minuten: Robin Jalving, Robin Polley, Michel Driezen, Mateo Les, Chiel Olde Keizer, Sem Scheperman, Elias Sierra, Melih Ibrahimoglu, Bilal Basacikoglu, Sinan Bakis, Yaid Marhoum.