Het is de 25e keer dat Heracles Almelo op trainingskamp is in het Duitse Billerbeck, maar het is de eerste keer voor Chiel Olde Keizer. De 19-jarige linksback maakt sinds een half jaar deel uit van de hoofdmacht van de Almeloërs en is nu voor het eerst mee op trainingskamp en dat bevalt goed.

‘Ik vind zo’n trainingskamp wel lekker, dus het bevalt goed. Het is fijn om ’s morgens zo op te staan, want je kan gelijk aan de bak. Anders is de aanloop naar een training wat langer. Nu gaat het herstel ook wat sneller, omdat je toch niks anders doet’, zegt de jonge verdediger.

Chiel Olde Keizer heeft in Billerbeck een belangrijk doel voor ogen: zichzelf zo goed mogelijk neerzetten om snel zijn officiële debuut in het zwart-wit van Heracles Almelo te maken. ‘Ik hoop dat ik dit seizoen speelminuten mag maken en daar ga ik vol voor. Ik ben nu al bezig om mezelf te laten zien. Dan ligt het uiteindelijk aan de trainer en aan mezelf hoe goed ik het heb gedaan.’

Eén van de punten waar Olde Keizer mee bezig is, is zijn consistentie en stabiliteit. ‘Mijn niveau schommelt nog een beetje. De ene dag gaat het goed en de andere dag weer minder. Daar moet ik aan werken.’

Een nieuwe start

Na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie heeft Heracles één doel: terugkeren naar de Eredivisie. Met nieuwe impulsen in de staf (hoofdtrainer John Lammers en assistent-trainer Hendrie Krüzen) en versterking op het middenveld (Marko Vejinović) zijn de revanche-gevoelens volop aanwezig. ‘Iedereen is erop gebrand om promotie te bewerkstelligen en je merkt dat iedereen echt wil knallen. De sfeer in het team is goed en dat merk je ook.’

‘De trainingen zijn over het algemeen veel met bal en dat bevalt mij wel. Ik vind het ook gewoon leuk om op deze wijze te trainen’, aldus Olde Keizer.

Oefenwedstrijden en een zware trainingsweek

Afgelopen weekend speelde Heracles Almelo haar eerste twee oefenwedstrijden van het seizoen, tegen de Regioselectie Manderveen en SV Rijssen. Chiel Olde Keizer speelde in beide duels 45 minuten mee. ‘Ik merkte in de wedstrijd tegen Manderveen wel dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was. Na een kwartier voelde ik de verzuring al. Maar in het tweede duel ging het al een stuk beter. Dan merk je dat je er wat beter in komt.’

In Billerbeck werkt de selectie hard aan de fitheid in aanloop naar het nieuwe seizoen en dat is soms even aanpoten. ‘Ik denk dat we vandaag (dinsdag) de zwaarste dag hebben gehad. Dat hoop ik ook’, lacht Olde Keizer. ‘Het is nu wel even zwaar na gisteren en de training van vandaag, maar dat komt wel goed.’