Vrijdagavond stond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen op het programma. In Manderveen speelde Heracles Almelo tegen de regioselectie van Manderveen. De ploeg van John Lammers scoorde zes keer op Sportpark De Samenwerking: 0-6.

Iets langer dan een kwartier duurde het voordat de score werd geopend. Nikolai Laursen profiteerde van een foutje in de defensie van Manderveen en kwam oog in oog te staan met de doelman van dienst. De Deense aanvaller faalde niet en rondde af. Niet veel na de openingstreffer verdubbelde Emil Hansson de score door na een voorzet van Robin Polley binnen te tikken.

Heracles bleef aanzetten en kreeg enkele grote kansen. Na iets meer dan twintig minuten voetballen was de derde treffer een feit. Ditmaal schoot Anas Ouahim raak: 0-3.

Vlak voor rust werden ook de vierde en vijfde treffer nog gemaakt. Eerst was het Nikolai Laursen die voor zijn tweede treffer tekende, daarna zorgde Emil Hansson voor het slotakkoord van de eerste helft door met een fraaie volley de 0-5 op het scorebord te zetten.

Tweede helft met een andere opstelling

In de tweede helft begon de Regioselectie Manderveen sterk. Met enkele uitvallen werd de ploeg van coach Gertjan Verbeek een aantal keer gevaarlijk. Het lukte de regioselectie echter niet om een doelpunt te maken tegen Heracles, dat met elf andere namen aantrad in de tweede helft.

Een smet op de oefenwedstrijd was het uitvallen van Navajo Bakboord. De verdediger moest vijf minuten voor tijd het veld noodgedwongen verlaten.

In de slotfase van de wedstrijd zorgde Sem Scheperman toch nog voor een doelpunt in de tweede helft. De jonge middenvelder kopte knap raak na een hoekschop van Bilal Basacikoglu.

Regioselectie Manderveen – Heracles Almelo 0-6 (0-5)
16. Nikolai Laursen 0-1
17. Emil Hansson 0-2
21. Anas Ouahim 0-3
40. Nikolai Laursen 0-4
45. Emil Hansson 0-5
87. Sem Scheperman 0-6

Heracles Almelo (eerste helft): Koen Bucker, Robin Polley, Sven Sonnenberg, Mateo Les, Ruben Roosken, Orestis Kiomourtzoglou, Elias Sierra, Anas Ouahim, Nikolai Laursen, Samuel Armenteros, Emil Hansson

Heracles Almelo (tweede helft): Robin Jalving, Navajo Bakboord (85. Gijs Besselink), Michel Driezen, Justin Hoogma, Chiel Olde Keizer, Lucas Schoofs, Melih Ibrahimoglu, Sem Scheperman, Bilal Basacikoglu, Sinan Bakis, Kasper Lunding


Foto’s Regioselectie Manderveen – Heracles Almelo

Foto’s: NESimages.nl


Samenvatting Regioselectie Manderveen – Heracles Almelo