Na de aanstelling van John Lammers als hoofdtrainer is de technische staf van Heracles Almelo voor het seizoen 2022-2023 compleet. Technisch directeur Nico-Jan Hoogma sprak met Heracles TV over de samenstelling van de technische staf en over de selectieplannen voor de transferzomer.

‘Het is behoorlijk druk, maar dat is ook niet gek’, vertelt Hoogma. ‘Nadat ik hier begon, ben ik samen met Rob Toussaint als eerst opzoek gegaan naar de juiste samenstelling van de technische staf’. Heracles Almelo kwam na deze zoektocht uit bij twee versterkingen voor de technische staf. John Lammers werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer, terwijl oude bekende Hendrie Krüzen terugkeerde naar de club die hij al eerder diende.

John Lammers was voor zijn aanstelling bij Heracles Almelo actief voor Excelsior Rotterdam, FC Eindhoven, Jong Vitesse, Esbjerg fB en Iran O23. ‘We hebben een lijst samengesteld met trainers die bij onze organisatie zouden passen. Daarna kwam Hendrie Krüzen bij ons in dienst en hebben we uiteraard ook met hem gesproken om te kijken of we overeenkomsten hadden voor wat betreft de nieuwe trainer. En die hadden we. Toen zijn Rob en ik in gesprek gegaan met John Lammers en bleek hij de beste kandidaat te zijn voor de functie’, aldus Hoogma.

Vlak voor de bekendmaking van Lammers als nieuwe trainer werd de terugkeer van Hendrie Krüzen als assistent-trainer al bekendgemaakt. ‘Al die jaren, ook toen ik bij de KNVB zat, is er contact gehouden vanuit Heracles Almelo met Hendrie. Nu kwam het moment dat hij graag terug wilde en daar zijn we gelijk op ingesprongen. Hij maakt spelers individueel beter en tactisch hoef je Hendrie niks te leren, dus het is mega belangrijk dat hij terug is als assistent-trainer.’

Vanaf 1 juli is de transfermarkt officieel geopend. Nico-Jan Hoogma wil echter niet meteen vol inzetten op de komst van nieuwe spelers. ‘We gaan starten met deze spelersgroep, zij liggen onder contract. We hebben een nieuwe technische staf en dan gaat zich vanzelf de komende weken iets ontwikkelen.’

Bekijk het volledige interview met Nico-Jan Hoogma bij Heracles TV.