Afgelopen zaterdag maakte Heracles Almelo de nieuwe hoofdtrainer bekend. John Lammers is de man die de Almelose club weer terug moet laten keren op het hoogste niveau. Heracles TV sprak Lammers op zijn eerste werkdag in Almelo.

‘Een mooie uitdaging bij een fantastische club’, zegt John Lammers met een glimlach. De 58-jarige oefenmeester stond maandag voor het eerst op het veld als hoofdtrainer van Heracles Almelo. ‘Natuurlijk is het even wennen. Alles is nieuw en je hebt te maken met heel veel nieuwe namen. Maar als je uiteindelijk op het veld staat, dan went dat snel.’

Voor zijn aanstelling bij Heracles Almelo was Lammers werkzaam bij de nationale O23-ploeg van Iran. De trainer omschrijft zijn avontuur in Iran als een bijzonder mooie ervaring, maar na een belletje vanuit Almelo hoefde de geboren Tilburger niet lang na te denken. ‘Als zo’n uitdaging op je pad komt, dan zeg je daar geen nee op. Er zijn een aantal clubs waar je geen nee op zegt en Heracles is daar één van’, aldus Lammers.

Komend seizoen staat er één doel centraal: promoveren. ‘Natuurlijk kan ik niet de garantie geven dat we promoveren, maar we gaan er echt alles aan doen. De technische staf is er volledig op ingericht en eigenlijk is alles erop ingesteld.’ Promoveren is voor Lammers geen onbekende doelstelling. De oefenmeester maakte al eens eerder een promotie mee. Met het Deense Esbjerg fB promoveerde hij al eens van de Deense Eerste Divisie naar de Superliga. ‘In Denemarken heb ik al eens meegemaakt wat een promotie teweeg brengt en daar moeten we hier ook voor gaan. Het wordt een mooie competitie komend seizoen, want er zijn vijf of zes ploegen die hetzelfde denken als wij. Maar wij moeten laten zien dat we gewoon net iets beter zijn dan zijn.’

Bekijk hieronder het volledige interview van John Lammers bij Heracles TV.