Heracles Almelo is de eerste Nederlandse BVO die deel zal gaan nemen aan de Elite Series: Rocket League. Hiermee zet Heracles Almelo een volgende stap in het esports landschap.

De Elite Series: Rocket League is een onderdeel van het Elite Series ecosysteem, waar nog meer games in worden gespeeld. De Elite Series: Rocket League bestaat uit een ‘’Spring Split’’ en een ‘’Summer Split’’ deze kunnen gezien worden als twee seizoenshelften, waarbij er elke seizoenshelft een kampioen gekroond wordt. De totale prijzenpot is €15.000,- verdeeld over de Spring Split en Summer Split. 

Rocket League is een voetbalspel waar spelers in plaats van mensen auto’s besturen. Een wedstrijd wordt gespeeld tussen twee teams, welke elk uit minimaal één speler bestaat en maximaal vier spelers kan bevatten. Elke wedstrijd wordt gespeeld in een afgesloten kooi en duurt vijf minuten. De auto’s hebben verschillende functies. Zo kunnen zij zeer snel remmen, springen in de lucht, op verticale oppervlaktes rijden en ‘’boost’’ gebruiken om in de lucht voort te bewegen. 

De Elite Series: Rocket League wedstrijden zijn elke dinsdag vanaf 18.30 uur live te volgen via het Twitch kanaal van de Elite Series: Rocket League: https://www.twitch.tv/esportsprimerl. De Summer Split begint op 16 augustus.