Dominique Scholten heeft zijn contract bij FC Twente/Heracles Academie verlengd tot medio 2026. Scholten geeft sinds 2020 als manager leiding aan de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo en wordt met ingang van het nieuwe seizoen directeur van de Academie.

“We zijn twee jaar geleden begonnen met het opnieuw inrichten van de gezamenlijke Academie en hebben daarbij mooie stappen samen kunnen maken. Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen is het uitgangspunt, waarbij we jeugdspelers en medewerkers willen ontwikkelen om ze dichter bij hun dromen te brengen. Ik ben blij met de waardering die ik persoonlijk en wij als Academie van beide clubs krijg”, vertelt Dominique Scholten (34). “Er zijn veel mogelijkheden om door te groeien naar een sterke en stabiele Academie. Bij de amateurclubs in de regio worden de contouren van onze plannen steeds meer zichtbaar. Een grote uitdaging voor de komende jaren is een vernieuwde accommodatie. Er is nog genoeg te doen voor de Academie en daar wil ik mijn bijdrage graag aan blijven leveren. Het wonen in deze regio bevalt me ook goed en heb besloten om een huis te kopen. Ik kijk uit naar de komende jaren.”

Nico-Jan Hoogma, technisch directeur van Heracles Almelo, geeft aan: “Dominique heeft in de afgelopen twee jaar laten zien dat onder zijn leiding grote stappen zijn gezet in de ontwikkeling van de gezamenlijke Academie. We zijn dan ook zeer tevreden dat we Dominique tot de zomer van 2026 hebben weten te behouden in de rol van directeur van de Academie.”

“Dominique is twee jaar geleden samen met de jeugdtrainers met veel drive en enthousiasme aan de slag gegaan binnen de Academie”, vertelt Jan Streuer, technisch directeur van FC Twente. “We zien een heel goede ontwikkeling binnen de jeugdopleiding en de komende jaren willen we op de ingeslagen weg verder doorgroeien. Hierbij is continuïteit belangrijk. In Dominique zien we de geschikte persoon om leiding te geven aan de jeugdopleiding.”

Dominique Scholten Nesimages.nl

Over Dominique Scholten
Dominique Scholten, geboren in Nijmegen, kwam als voetballer uit in de jeugdopleiding van N.E.C. en speelde vervolgens voor Top Oss, Achilles ’29 en SV Spakenburg. Tussen 2014 en 2016 was Scholten als Sportmarketeer werkzaam voor het NOC*NSF. In 2017 keerde Scholten terug in De Goffert om aan de slag te gaan in het management van de academie van de Nijmeegse club. In 2020 werd Scholten manager van de FC Twente/Heracles Academie. Met ingang van het nieuwe seizoen bekleedt Scholten de functie van directeur Academie.