Robin Polley zet zich met zijn foundation in voor mensen in zijn vaderland Ghana. “Dat is allemaal begonnen met twee zakken voetbalkleren die ik als 15-jarige jongen opgestuurd heb. De reacties die ik toen kreeg vanuit Ghana deden veel met mij, zij waren er heel erg blij mee. Daarna ben ik een foundation gestart voor kinderen in Ghana, waar ik naast mijn voetbalcarri√®re veel mee bezig ben.”

De Heracles Foundation ging in gesprek met de verdediger, om meer te weten te komen over de Robin Polley Foundation. “Als Heracles Almelo steunen wij veel maatschappelijke initiatieven. Dit mooie initiatief van een eigen speler konden wij niet zomaar voorbij laten gaan. In overleg met onze materiaalverzorger Martin Dalhoeven hebben wij kunnen regelen dat we aantal dozen met oude Heracles-kleding aan Robin Polley konden schenken”, aldus Lisa Ainsley en Joep Hiddink van Heracles Almelo.

“Ik was erg blij met dit aanbod. De club heeft mij geholpen om de dozen met kleding naar de kelder van mijn huis te brengen. Vervolgens heb ik de dozen met kleding, op de momenten dat ik vrij was, naar Rotterdam gebracht. Vanuit daar is het in containers naar Ghana gegaan. De afgelopen weken ben ik in Ghana geweest en heb ik de kleding uitgedeeld in verschillende dorpen. De reacties waren geweldig. Ik heb zelfs nog met de kinderen gevoetbald in Heracles-tenues. Dat was fantastisch. Het is mooi om te zien hoeveel een klein gebaar los kan maken bij die kids”, vertelt Robin Polley.

“Mede namens alle kinderen, wil ik Heracles Almelo bedanken voor deze mogelijkheid. Ik waardeer dit heel erg en het is mooi om te zien hoe Heracles Almelo mij hierbij heeft geholpen. De kids waren er ontzettend blij mee en dat is waar we het voor doen”, besluit Polley.

Bekijk hieronder een interview met Robin Polley bij Heracles TV, met daarin ook beelden van zijn bezoek aan Ghana.