Vrijdagmiddag is Nico-Jan Hoogma gepresenteerd als directeur technische zaken van Heracles Almelo. In Almelo tekent hij een vierjarig contract en daarmee keert hij terug op het oude nest. Hoogma was van 2007 tot 2018 al algemeen directeur bij de club waar hij in 2006 zijn spelersloopbaan afsloot.

‘Ik ben hartstikke blij dat ik weer terugkeer’, zegt Hoogma tegen Heracles TV. ‘Ik kom hier net binnenlopen en het voelt allemaal weer zo vertrouwd, dus heel leuk.’ In Almelo ligt er een enorme uitdaging voor Hoogma. ‘Er ligt natuurlijk een probleem. We zijn helaas gedegradeerd met onze club. Samen met alle medewerkers, supporters en sponsoren moeten we deze prachtige club terugbrengen naar waar het hoort, de Eredivisie.’

Een snelle terugkeer naar de Eredivisie is het doel en daar is volgens Hoogma iedereen bij nodig. ‘We zijn zeker trots dat er na de eerste dag al 2500 seizoenkaarten zijn verkocht, maar er passen meer mensen in het stadion. Ik hoop dat iedereen vol achter de club blijft staan. Dit seizoen moeten we met elkaar vol voor ons doel gaan.’

Het nieuwe seizoen begint al over een kleine maand, maar Hoogma kan niet wachten om te beginnen: ‘Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen. Voetbal is mijn leven en als de bal rolt, dan word ik blij.’

Tot slot doet Hoogma een oproep aan iedereen die Heracles een warm hart toedraagt: ‘Ga achter de club staan. We hebben iedereen knetterhard nodig.’

Bekijk hieronder het volledige interview met Nico-Jan Hoogma bij Heracles TV