Met de door het bestuur aangestelde Nico-Jan Hoogma in de tweehoofdige directie van Heracles Almelo, is de club klaar voor het aanstaande seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. In de directie is Hoogma als directeur technisch zaken de opvolger van Tim Gilissen, die vertrok na de recente degradatie uit de eredivisie. Hoogma tekent in Almelo een contract voor vier jaar en wordt verantwoordelijk voor het realiseren van de sportieve doelen, de sporttechnische wensen en de programmering om die doelen te faciliteren. Directielid Rob Toussaint blijft zich als directeur richten op de algemene zaken. Beiden functioneren naast elkaar, zonder hiërarchische verhouding. In gezamenlijkheid leggen zij verantwoording af aan het bestuur.

Bestuurslid Marnix Smit van Heracles Almelo is blij met de terugkeer van Nico-Jan Hoogma: “Met de komst van Nico-Jan is onze directie weer compleet. Nico-Jan is een clubman die de club goed kent en als bestuur hebben wij er alle vertrouwen in dat de hernieuwde samenwerking gaat leiden tot sportief succes en promotie naar de eredivisie.”

Hoogma was van 2004 tot 2018 als speler, manager, en directeur aan de club verbonden. Vervolgens was hij directeur topvoetbal van de KNVB. Daarmee stopt hij per 1 juni aanstaande. Nico-Jan Hoogma blikt kort terug én vooruit: ‘In november vorig jaar gaf ik al publiekelijk aan mijn dienstverband bij de KNVB niet te verlengen, omdat ik mij meer clubman voel dan bondsman. Bij de KNVB heb ik met veel plezier gewerkt aan de nationale teams en daar ben ik de KNVB dankbaar voor. Nu neem ik die kennis en ervaring mee in mijn werkzaamheden binnen de directie van Heracles Almelo, een club waarmee ik me nauw verbonden voel. Daarom heb ik het volste vertrouwen in de hernieuwde samenwerking, met name ook met Rob Toussaint, waarmee ik van 2007 tot 2018 gezamenlijk de directie voerde. Als directieteamleden zijn we complementair aan elkaar. Bovendien kijk ik uit naar de hernieuwde contacten met staf, spelers, collega’s, supporters en sponsoren, en verheug ik me erop om met iedereen te kunnen samenwerken aan de spoedige terugkeer van onze club naar de eredivisie. Ik verwacht dan ook de trouwe support van en voor iedereen binnen de club!’