Heracles Almelo neemt na zeventien jaar afscheid van de Eredivisie. Het vurig gewenste wonder van Almelo bleef uit in de return tegen Excelsior. Sinan Bakis zette de formatie nog wel op voorsprong maar Excelsior draaide de zaken na de rust alsnog om: 1-3.

De formatie van René Kolmschot moest de aanval zoeken terwijl het compacte spelende Excelsior loerde op hun eigen mogelijkheden. Heracles Almelo kreeg de eerste kans in de achttiende minuut. De inzet van Luca de la Torre ging voorlangs. Een voorzet van Bilal Basaçikoglu dwarrelde in de 21ste minuut bijna in het doel. Stijn van Gassel kon nog net redding brengen. Heracles Almelo had doelpunten nodig en de 1-0 viel in de 28ste minuut. Sinan Bakis kopte uit een vrije trap fraai tegendraads in.

Excelsior kreeg in de 37ste minuut een uitgelezen mogelijkheid. Het schot van Kenzo Goudmijn ketste tegen de buitenkant van de paal. Nauwelijks een minuut later mikte Noah Fadiga rakelings naast. De gasten kregen vervolgens nog een kans. Reuven Niemeijer schoot naast. De laatste mogelijkheid was wederom voor Noah Fadiga maar deze inzet was geen probleem voor Stijn van Gassel.

De tweede helft begon met een enorme domper. Balverlies leidde een counter van Excelsior in en Thijs Dallinga mikte in de 47ste minuut raak in de verre hoek. Heracles Almelo moest nu vol op de aanval spelen met alle risico’s die eraan verbonden waren..Na ruim een uur spelen moesten Samuel Armenteros en Sem Scheperman de formatie van nieuwe impulsen voorzien Er stond echter nog een vrije trap open. Mats Wieffer kopte in de 63ste minuut raak.

Heracles Almelo probeerde nog het tij te keren. Nikolai Laursen mikte in de 6ste minuut net over en Giacomo Quagliata stuitte op 68ste minuut op Stijn van Gassel. Excelsior sloeg in de 83ste minuut nog een keer toe. Nikolas Agrafiotis tikte van dichtbij binnen: 1-3.

Heracles Almelo – Excelsior Rotterdam 1-3 (1-0)

28.Sinan Bakis 1-0, 47. Thijs Dallinga 1-1., 63.Mats Wieffer 1-2, 83. Nikolas Agrafiotis 1-3.

Opstelling: Koen Bucker, Noah Fadiga, Navajo Bakboord, Justin Hoogma, Giacomo Quagliata, Lucas Schoofs, Luca de la Torre (63.Sem Scheperman), Anas Ouahim (63.Samuel Armenteros), Nikolal Laursen (72.Emil Hansson), Sinan Bakis en Bilal Basaçikoglu.

Gele kaart: Justin Hoogma.