Zaterdag speelt Heracles Almelo de returnwedstrijd in de halve finale van de play-offs. Excelsior Rotterdam komt op bezoek in Almelo nadat de Rotterdammers de eerste wedstrijd met 3-0 wisten te winnen. Het belooft een moeilijke opgave te worden voor de Heraclieden, maar René Kolmschot blijft geloven in een ommekeer.

“Er zijn weleens gekkere dingen in het voetbal gebeurd en daar moet je in geloven”, vertelt Kolmschot bij Heracles TV. “Iedereen heeft ons afgeschreven, maar wij moeten laten zien dat we nog niet afgeschreven zijn. Natuurlijk is het lastig omdat we in de hoek zitten waar de klappen vallen, maar we moeten positief zijn en de situatie omdraaien.”

De 3-0 nederlaag betekent dat Heracles op Erve Asito minimaal drie keer moet scoren om een resultaat te boeken. Kolmschot rekent daarbij op de steun van duizenden Heraclieden die massaal aanwezig zullen zijn in het stadion: “Het is belangrijk dat het publiek ons steunt en onze twaalfde man wordt, zodat we het wonder kunnen geschieden.”