De heenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam ging met 3-0 verloren door doelpunten van Azarkan, Dallinga en Driouech. Dat betekent dat we in Almelo op Erve Asito een historisch ruime overwinning nodig hebben om in ieder geval finale van de play-offs te behalen. Lastig wordt het, onmogelijk is het niet. In de recente geschiedenis wist Heracles Almelo al meer dan eens met drie of meer doelpunten verschil te winnen van Excelsior Rotterdam. Is dat zaterdagavond ook mogelijk? Check hieronder de historisch ruime overwinningen op Excelsior Rotterdam.


18 februari 2017: Heracles Almelo – Excelsior (4-0)
42. Brandley Kuwas 1-0, 58. Thomas Bruns 2-0, 66. Mike te Wierik 3-0, 84. Kristoffer Peterson 4-0.

Excelsior Rotterdam kwam al snel met tien man te staan na twee gele kaarten voor Jurgen Mattheij. De numerieke meerderheid werd vervolgens overtuigend uitgespeeld. Brandley Kuwas, Thomas Bruns, Mike te Wierik en Kristoffer Peterson namen de treffers voor hun rekening en zorgden voor de ruime 4-0 overwinning.

Opstelling Heracles Almelo: Bram Castro, Mike te Wierik (72. Wout Droste), Robin Pröpper, Justin Hoogma, Robin Gosens (87. Tim van de Berg), Joey Pelupessy (68. Brahim Darri), Peter van Ooijen, Thomas Bruns, Brandley Kuwas, Samuel Armenteros, Kristoffer Peterson.

Opstelling Excelsior: Warner Hahn, Bas Kuipers, Jordy de Wijs, Jurgen Mattheij, Khalid Karami, Hicham Faik, Luigi Bruins, Ryan Koolwijk, Nigel Hasselbaink (79. Mike van Duinen), Stanley Elbers (71. Jeffry Fortes), Terell Ondaan (46. Milan Massop).


28 januari 2012: Heracles Almelo – Excelsior (3-0)
18. Ben Rienstra 1-0, 27. Kwame Quansah 2-0, 49. Glynor Plet 3-0.

Heracles Almelo boekte ook op 28 januari 2012 een eenvoudige zege. Ben Rienstra opende na achttien minuten de score en negen minuten later verdubbelde Kwame Quansah vanuit een kluts de marge. Vier minuten na de rust scoorde Glynor Plet op aangeven van Tim Breukers de 3-0. Heracles Almelo eindigde de wedstrijd met tien man na een tweede gele kaart voor Lerin Duarte. Excelsior kon weinig uitrichten met de numerieke meerderheid en werd pas in de slotminuut gevaarlijk met een schot van Roland Alberg dat op de lat belandde.

Opstelling Heracles Almelo: Remko Pasveer, Tim Breukers, Ben Rienstra, Antoine van der Linden, Mark Looms, Kwame Quansah, Lerin Duarte, Marko Vejinovic, Willie Overtoom (89. Daryl van Mieghem), Glynor Plet (79. Thomas Bruns), Samuel Armenteros (80. Everton Ramos da Silva).

Opstelling Excelsior: Wesley de Ruiter, Bart Schenkeveld (76. Jurgen Mattheij), Joost Broerse (76. Jason Oost), Samuel Scheimann, Edwin de Graaf, Kevin Jansen, Roland Alberg, Darren Maatsen, Rangelo Janga, Tim Vincken, Leen van Steensel (58. Daan Smith).


12 mei 2011: Heracles Almelo – Excelsior (4-1)
32. Mark-Jan Fledderus 1-0, 50. Kwame Quansah 2-0, 62. Mark Looms 3-0, 75. Guyon Fernandez 3-1, 90. Glynor Plet 4-1.

De wedstrijd van 12 maart 2011 verliep eenzijdig. Heracles Almelo kreeg al snel een veldoverwicht en dat werd versterkt door een vroege rode kaart voor Daan Bovenberg. Mark-Jan Fledderus opende na een half uur spelen de score en na de rust werd het 3-0 door de treffers van Kwame Quansah en Mark Looms. Guyon Fernandez deed een kwartier voor tijd iets terug namens Excelsior maar daarna nam Heracles Almelo het heft weer in handen. Marko Vejinovic mikte nog op de paal maar in de slotminuut bepaalde Glynor Plet de eindstand op 4-1. 

Opstelling Heracles Almelo: Remko Pasveer, Tim Breukers, Birger Maertens (71. Peter Reekers), Antoine van der Linden, Mark Looms, Kwame Quansah, Mark-Jan Fledderus (71. Marko Vejinovic), Willie Overtoom, Darl Douglas, Samuel Armenteros (80. Glynor Plet), Everton Ramos da Silva.

Opstelling Excelsior: Nico Pellatz, Daan Bovenberg, Kaj Ramsteijn, Miquel Nelom, Norichio Nieveld, Edwin de Graaf (82. Nayib Lagouireh), Geert Arend Roorda, Jordy Clasie (46. Kevin Wattamaleo), Ryan Koolwijk, Guyon Fernandez, Roland Bergkamp (27. Wouter Gudde).