Heracles Almelo is de halve finales van de nacompetitie slecht begonnen. De uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam ging met ruime cijfers verloren waardoor een langer verblijf in de Eredivisie ver weg is. Marouan Azarkan, Thijs Dallinga en Chouaib Drouiech zorgden voor de treffers.

De beginfase was voor Excelsior Rotterdam. Reuven Niemeijer kwam in de vijfde minuut oog in oog met Koen Bucker. De oud-Heraclied omspeelde de doelman maar zag zijn inzet nog geblokt worden door Lucas Schoofs. Nauwelijks een minuut later dook Thijs Dallinga op voor Koen Bucker. De doelman wist deze keer fraai redding te brengen.

De gastheren bleven kansen creëren. Dallinga mikte in de twaalfde minuut hoog over en nauwelijks een minuut later bracht Koen Bucker andermaal fraai redding op een schot van Marouan Azarkan. In de twintigste minuut kreeg de thuisclub loon naar werken. Balverlies leidde de volgende kans in en deze keer schoof Marouan Azarkan raak.

Heracles Almelo probeerde wanhopig grip te krijgen op het duel en had in de 24ste minuut het geluk dat Thijs Dallinga in de 24ste minuut voorlangs kopte. In aanvallend opzicht was de ploeg pas in de 39ste minuut bij machte om iets te laten zien. Nikolai Laursen draaide knap weg van zijn tegenstander en knalde op de lat. In de blessuretijd bood Laursen Emil Hansson nog een mogelijkheid maar hij kreeg de bal bij een scrimmage niet in het doel.

De eerste kans in de tweede helft was voor Nikolai Laursen. De rechtsbuiten kopte in de 52ste minuut over het doel. Vier minuten later probeerde Luca de la Torre het maar mikte daarbij naast. Heracles Almelo bleef het proberen en zette Stijn van Gassel aan het werk met schoten van Emil Hansson (59ste minuut) en Samuel Armenteros (61ste minuut).

Excelsior Rotterdam werd in de 63ste minuut gevaarlijk maar de kopbal van Thijs Dallinga ging net naast. Nauwelijks een minuut later kon Samuel Armenteros een voorzet net niet binnenlopen. De thuisclub was in de 71ste minuut dichtbij de 2-0. Koen Bucker moest zich strekken op een schot van Kenzo Goudmijn. Drie minuten later viel de tweede treffer wel. Excelsior combineerde zich door de Almelose defensie en Thijs Dallinga schoof binnen.

Heracles Almelo bleef het nog proberen. Een inzet van Samuel Armenteros werd in de 81ste minuut nog voor de lijn weggehaald. De thuisclub wachtte rustig af en sloeg in de 85ste minuut nog eens toe. Chouaib Drouiech schoot de bal binnen waardoor Heracles Almelo over enkele dagen een schier onmogelijk opdracht wacht.

Excelsior Rotterdam – Heracles Almelo 3-0 (1-0)

20.Marouan Azarkan 1-0, 74.Thijs Dallinga 2-0, 85. Chouaib Drouiech 3-0

Opstelling: Koen Bucker, Navajo Bakboord (76.Noah Fadiga), Sven Sonnenberg, Justin Hoogma, Giacomo Quagliata (68.Ruben Roosken), Lucas Schoofs, Luca de la Torre, Anas Ouahim, Nikolai Laursen (76.Kasper Lunding), Samuel Armenteros en Emil Hansson (68.Elias Sierra).

Gele kaart: Lucas Schoofs