Heracles Almelo is er niet in geslaagd om zich veilig te spelen. De thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam ging met 1-3 verloren. Sinan Bakis tekende voor het Almelose doelpunt. Omdat ook Fortuna Sittard de volle winst pakte, is Heracles Almelo veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden.

De formatie van Frank Wormuth greep het initiatief. De eerste kans volgde in de zestiende minuut. De kopbal van Nikolai Laursen ging echter over. Sparta Rotterdam zorgde in de 21ste minuut voor het eerste gevaar. Vito van Crooy kwam een teenlengte tekort om een voorzet binnen te glijden.

Heracles Almelo bleef controleren en had in de 26ste minuut moeten scoren. Anas Ouahim knalde van zeer dichtbij tegen de onderkant van de lat. De kans van Sinan Bakis in de 35ste minuut was moeilijker. De kopbal van de spits werd echter door Maduka Okoye gepareerd. Een volgende mogelijkheid volgde uit een hoekschop in de veertigste minuut. De kopbal van Lucas Schoofs ging over.

Sparta Rotterdam zorgde in de 41ste minuut voor nieuw gevaar. Het schot van Younes Namli werd door Koen Bucker fraai gepareerd. De bezoekers sloegen vlak voor de rust toe. Arno Verschueren ontsnapte aan de buitenspelval en prikte de bal achter Koen Bucker.

De tweede helft begon met een omstreden moment. Heracles Almelo claimde een strafschop na hands van Aaron Meijers maar scheidsrechter Makkelie wuifde het incident weg. Heracles Almelo zorgde daarna voor zware druk maar het creëren van kansen bleek lastig tegen de Spartaanse muur. De bezoekers sloegen in de 69ste minuut opnieuw toe. Lennart Thy kon afronden uit een counter.

Heracles Almelo probeerde nog wanhopig om het tij te keren maar tien minuten voor tijd viel de 0-3 uit een nieuwe counter. Mario Engels verzorgde daarbij de afronding. Sinan Bakis scoorde nog de 1-3 in de 83ste minuut uit een fijne voorzet van Luca de la Torrre. De la Torre trof in de negentigste minuut bijna het doel met een voorzet maar Maduka Okoye haalde de bal voor de lat weg.

De stormloop van Heracles Almelo leverde niets meer op en omdat ook Fortuna Sittard bij N.E.C. won, ontvouwde zich het enige scenario dat niet mocht plaatsvinden. Een verdict dat leidt tot de promotie/degradatiewedstrijden.