Heracels Almelo heeft de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 2-0 verloren. Michiel Kramer en Richard van der Venne scoorden namens de thuisclub.

De formatie van Frank Wormuth kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Sinan Bakis kon in de zesde minuut inkoppen maar zag zijn inzet van de doellijn gekeerd worden. De eerste kans voor RKC Waalwijk was wel raak. Een terugspeelbal van Luca de la Torre werd door Finn Stokkers onderschept. Hij stelde Michiel Kramer in staat om te scoren.

De thuisclub hield daarna eenvoudig de controle over de wedstrijd zonder zelf al veel te kansen te creëren. Een inzet van Michel Kramer werd in de 29ste minuut gepareerd door Koen Bucker. Heracles Almelo kon in aanvallend opzicht eveneens weinig brengen zodat de eerste helft als de spreekwoordelijke nachtkaars uitging.

Heracles Almelo probeerde na de rust het tij te keren maar de kansen waren voor de thuisclub.. Yassin Oukili mikte in de 49ste minuut over en een minuut later kopte Melle Meulensteen rakelings voorlangs. RKC Waalwijk kwam in de 59ste minuut op 2-0 toen Richard van der Venne de bal over Koen Bucker prikte.

Samuel Armenteros, Bilal Basaçikoglu en de debuterende Sem Scheperman moesten het dolende Heracles Almelo van nieuw elan voorzien. Armenteros liet zich in de 82ste minuut nog zien door een voorzet van Giacomo Quagliata net naast te koppen maar verder kwam de formatie niet.